Съдът отмени затварянето на дискотека "Час пик" в Бургас

31037
Съдът отмени затварянето на дискотека "Час пик" в Бургас
Снимка: БГНЕС

Днес съдът отмени заповедта ми за затварянето на "Час Пик". Мотив: "Не е в правомощието или задължение на Кмета на Община Бургас". Това съобщава кметът на Бургас Димитър Николов е профила си във Facebook.

По-нататък той продължава гневно: "Напротив! Мое задължение е! Да реагирам, когато има пострадал човек. Да ми пука ако млади хора са свидетели на агресия или бандитщина. Да откликна на притеснени родители, чиито 18- годишни деца са излезли да се позабавляват за няколко часа. И тъй като наистина смятам това за свое задължение, току що подписах заповед за затварянето на втора дискотека – "Вог", където днес сутринта охранител е нанесъл побой на посетител".

13 години от трагедията пред дискотека "Индиго"

На тази дата (21.12 – б.р) точно преди 13 години, пред столичната дискотека "Индиго", при инцидента загинаха 7 деца, а 12 пострад...

Кметът се заканва да отнема разрешителни дотогава, докато в дискотеките се внасят наркотици, ножове и оръжие. Той допълва, че с всичко друго може да направи компромис, но не и с наглостта, която застрашава живот.

"Докато не се гарантира сигурността, ще действам по същия начин. Като кмет и като баща. Не съм против бизнеса, но децата ми са по- мили. И докато собствениците на дискотеките не разберат, че и те ще имат полза от правила и сигурност в заведенията им – ще бъдем в конфликти като този. На мен ми е болно да наричат Бургас - град с бандити и ножове. Е, няма да стане!", завършва Николов.

Община Бургас отне разрешителното на заведението "Час Пик" да работи след полунощ на 29 декември. Тогава беше обявено, че то ще бъде върнато в случай, че ОДП-Бургас прецени и уведоми Община Бургас, че безопасността на посетителите му може да бъде гарантирана. Кметът Димитър Николов обсъди заедно с директора на ОДП комисар Калоян Калоянов обстановката в града след масовия бой пред заведението "Час Пик". Набелязани бяха редица дисциплиниращи мерки, които да предприемат съвместно Община, Полиция и Прокуратура.

Предишният ден - 28 декември, 23-годишен гард на бургаската дискотека беше намушкан с джобно ножче, докато опитвал да премести колата си заради меле пред входа на заведението. Кървавият инцидент е станал около 5,30 часа сутринта пред чалга дискотеката "4as Pik" в к-с "Лазур"

Наръгаха мъж пред дискотека в Благоевград

Млад мъж бе прободен тази сутрин с нож в Благоевград, няма опасност за живота му, предаде БГНЕС. Произшествието станало към 5,30 часа ...

Раненият Костадин Георгиев от охранителна фирма "Аватари" е без опасност за живота. Той е намушкан в областта на корема, но няма разкъсвания на вътрешни органи, уточниха от бургаската болница. Скандалът в заведението избухнал когато солидно почерпена компания, празнуваща Стефановден, започнала да чупи шаши. Част от строшения инвентар обаче паднал в краката на друга компания. Младеж от тази група направил забележка и така се стигнало до кавга между двете компании.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com