Таксиджия "отвлякъл" проверяващи служители по маршрута Слънчев бряг - Свети Влас

8548
Таксиджия "отвлякъл" проверяващи служители по маршрута Слънчев бряг - Свети Влас
Снимка: БГНЕС

Таксиметров шофьор отвлече проверяващи инспектори в Свети Влас, съобщава bTV. Шофьорът натисна педала на газта, когато разбра, че е спипан при акция „таен клиент“.

Шест екипа с инспектори, маскирани като туристи, се качиха на таксита от Слънчев бряг към Свети Влас. Един от шофьорите избяга заедно с проверяващите, които махаха отчаяно за помощ. Час по-късно инспектори се върнаха пеша.

Рекордна милионна глоба за Uber в САЩ

Властите в САЩ глобиха със 7,3 млн. долара известната вече в цял свят Uber, предоставяща алтернативни таксиметрови услуги, предаде БГНЕ...

"Нямаше табела такси и ние заради това се качихме, защото му казахме до Влас да ни закара. Той предложи 15 лева, питахме го апарат ще включи ли. Каза, ако искате апарат си хванете друго такси“, разказа Диан Друмев, главен инспектор в Агенцията по метрологичен и технически надзор.

"Качихме се, съответно не включи апарата и когато приближихме на уговореното място, той се усети, защото видя колата на ДАИ и затова зави не на уговореното място и не спря, както видяхте тръгнахме да обикаляме Свети Влас“, уточни старши инспектор Гергана Сиракова от агенцията.

Въпреки че проверката е съвместна между ДАИ, Агенцията по метрологичен и технически надзор и Икономическа полиция, вероятността да бъде санкциониран избягалият шофьор е малка.

„Ние не можем да кажем в момента, че извършва нерегламентиран превоз, след като не сме го проверили, не сме го спрели, той просто си остави пътниците и си замина“, коментира Иван Иванов, главен специалист в ДАИ.

Нахалниците от "СК Стилтранс" бутаха и кълняха репортер от "Господари на ефира"

След като получи санкция заради курсове от 70 лева от Летище София до квартал "Младост" - с квитанции на ръка, служителите на "СК Стил ...

До края на акцията шофьорът-беглец не се върна, а полицията продължава издирването му.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Бургас