Всички пристанища в Бургас са затворени за маневриране, две села са без ток

1502
Всички пристанища в Бургас са затворени за маневриране, две села са без ток

Всички пристанища в Бургас са затворени за маневриране. Това съобщават от информационния център на порта. Причината е силен вятър. В района на пристанище Бургас температурата е -2 градуса. Духа вятър със скорост 8.5 м/с. с пориви 12.2 м/с.

Пътищата частично заснежени и заледени, със снегонавявания. Почистват се и се обработват с пясък, сол и калциев двухлорид. Работили 48 бр. машини. Ограничения по искане на ОПУ Шумен Ришки проход забранено движението на товарни автомобили с обща маса над 12 т, а от 3.5 т до 12 т с вериги без ремаркета и полуремаркета.

По искане на ОПУ Варна път III-208 Провадия - Айтос затворен за товарни с обща маса над12т. Поради наводнение движение само в една лента на пътI-9 при КПП Кошарица и при км 216 между Ахелой и Поморие. Река Велека е заляла път III-9901Царево Резово и е затворен за движение участъка Ахтопол Резово. Няма обходен маршрут.Отворен за движение е общинският път Извор - Зидарово.

От EVN съобщават, че обстановката в областта е спокойна. Работи се по отстраняване на аварии в някои населени места в община Поморие и Карнобат. Авариите не са сериозни и се очаква всеки момент да бъдат отстранени. Без ток са селата Емона и Баня в община Несебър, като екипи на EVN работят на място за възстановяване на електричеството.

Бебе се роди в приюта за бездомни в Бургас

За пръв път се роди бебе на родители от Приюта за бездомни в Бургас, съобщиха от община Бургас. Бащата е Димитър на 45 г, а майката &nd...

Снимка: архив

 

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com