Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

След свободата, Русия закъса и със салама

08 февруари 2023, 19:40 часа • 7288 прочитания

Откакто започна войната в Украйна и Запада започна да налага санкции на Русия и да увеличава тежестта им, немалко хора, включително титуловащи се експерти, обясняват регулярно как руският диктатор Владимир Путин е подготвил Руската федерация и успява да контрира ефекта на западните санкции.

Че руската икономика не рухна светкавично пред западния натиск е факт. Но че и доста авторитетни икономисти обясниха, че ефектът всъщност е лавинообразен – т.е. проявява се все повече и повече с натрупване във времето, също е факт: Ефектът на санкциите на ЕС върху Русия: Оценки с примери и числа

Пореден пример, че в Русия нещата отиват от розово към черно дава руското издание "Известия". Примерът е с бизнеса с колбаси – заради западните санкции има недостиг на материали за направа на обвивки (на салами).

Според информацията, преди налагането на санкции общо 7 завода в Европа са осигурявали за Русия фолиото, необходимо за направата на обвивките. Сега Русия е принудена да търси това от Китай – само че доставките оттам идват с огромно закъснение, което достига до 10 месеца. Съответно, руските производители са принудени да се запасяват с фолио, а това вдига разходите им с между 25 до 70%!

Руската държава твърди, че възможността за доставка на необходимото е налице, само че с уточнение – от полимерни материали. Можело да има и внос от "приятелски страни".

Осъзнаване в Русия: Зависим от Запада за техника. Израелска техника намерена в ирански дрон - украински данни

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес