Ангелкова се хвали с огромен интерес от чужбина към зимния туризъм

4755
Ангелкова се хвали с огромен интерес от чужбина към зимния туризъм

Да, възможно е за празниците в България да дойдат 1,2 млн. туристи. Възможно е да има ръст между 5 и 7% като цяло за сезон. Само за Великобритания полетите за Летище София са се увеличили тройно – от около 20-25 миналата година, до 64 сега, каза туристическият министър Николина Ангелкова. Тя добави и че увеличението от Турция също е огромно.

От думите ѝ пред Нова телевизия излезе, че имало и ръст от 8% на руските туристи. Тя каза, че при скорошна своя визита в Русия е получила уверения, че Москва ще се радва руският туристически поток за България да се увеличат. Имаме готовност да увеличим центровете за визи – сега те са 21, каза Ангелкова.

Шефът на руския туризъм се надява руснаците да изберат България за почивка

Ще се радваме, ако повече руски туристи сега предпочетат България за своята почивка, тъй като вашата страна е една добра възможност. ...

На въпрос колко българи ще излязат в чужбина по празниците, Ангелкова каза, че по нашите зимни курорти щяло да има „малък процент” увеличение – 1-2%. Българите масово предпочитали Пампорово, а чужденците – Банско. В Банско пък са ремонтирани над 60 улици, като оставали само 1-2 второстепенни улици. Всички зимни курорти са готови за зимния курорт, увери Ангелкова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com