X
 
 

Ангелкова свиква на спешна среща бранша заради фалита на "Томас Кук"

1644 2
photo of Ангелкова свиква на спешна среща бранша заради фалита на "Томас Кук"
Снимка: БГНЕС
Свиквам спешна среща с всички хотелиери и туроператори, КЗП, британското посолство и други заинтересовани, за да се направи прогноза за последиците.Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова по време на брифинг, предаде "Фокус". Между 350 и 450 хиляди средно за летния сезон са туристите, които са пристигнали в България чрез фирмата „Томас Кук“, като предстои да се изясни колко е точният брой за всяко едно лято. Поискали сме информация колко от туристите, които пътуват в чужбина през туристически пакет са ги били резервирали през „Томас Кук“, за да можем да окажем съдействие“, заяви тя.

Ангелкова обясни, че ще бъде публикуван формуляр в сайта на министерството, който всички заинтересувани и всички, които по някакъв начин не са се свързали с тях, ще могат да се информират и да заявят своите финансови претенции. „В този формуляр се иска информация за настаняването на туристите и какви са разходите, които дължат на хотелиера“, добави тя.

Заплаха за българския пазар заради фалита на британския туроператор "Томас Кук"?

Правителството на Великобритания и британският орган по гражданско въздухоплаване, който ще поеме управлението на "Томас Кук" след фали...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Анонимен 2 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
    Боко избира министърките, да отговарят на изискването - да бъдат по грозни от Квазимодо !
  • тАпА  калинка-мИнЕстЕршА 1 тАпА калинка-мИнЕстЕршА преди 1 месец Профил на трол?
    На крива ракета и Космоса и пречи... нашия РОЗОВ ПЕЛИКАН с гОООлямата човка си изсмуква оправдания от чужди фалити за слабия туристически сезон в България!!!КОЙ ЛИ ПЪК И ВеееРВА!!!!