Ardes.bg: Партньорството с eMAG помогна развием бизнеса си онлайн

4115
Ardes.bg: Партньорството с eMAG помогна развием бизнеса си онлайн
Снимка: Ardes.bg

Тази седмица популярната платформа за електронна търговия eMAG ще проведе за втори път в България ежегодния си Sellers’ day (Ден на търговеца) – специално събитие за една от най-големите общности от онлайн предприемачи у нас. България е първият пазар след Румъния, на който започва да функционира платформата eMAG Marketplace и днес там 5000 търговци предлагат над 1 милион активни продукта, като броят им непрекъснато расте. За ползите от подобно партньорство, за предизвикателствата в условията на ударна дигитализация през последната година и за това как една специализирана компания за IT техника успешно развива различни търговски канали разговаряме с Ardes.bg.

Разкажете ни с какво се занимава вашата компания?

Ardes.bg е специализиран търговец на IT техника с над 25 години опит на пазара. Клиентите могат да ни намерят във физическите ни магазини в София, Варна, Пловдив, Велико Търново и Перник, както и в един от най-големите специализирани онлайн магазини за IT техника в България.
Компанията се развива успешно, като бележи над 22% среден годишен ръст за последните 11 години. Имаме въведена ISO 9001:2015 система за управление на качество на продажби и сервиз, което гарантира високо качество на обслужване. Стратегията ни е да поддържаме 100% клиентска удовлетвореност посредством отлични цени, гъвкавост и широк набор от продукти и услуги. 

Как се справихте с ударната дигитализация в сферата на търговията, настъпила поради глобалната пандемия?

Скоростта, с която се разгърна тази ситуация, изненада всички, но в Ardes.bg бяхме в добра стартова позиция и се справихме успешно с ръста на онлайн търговията.

Основните ни предизвикателства бяха в две посоки – как да запазим функционирането на физическите ни магазини, като минимизираме рисковете за служителите и клиентите, и как да отговорим на повишеното търсене на лаптопи и периферия, необходими за работа и обучение от вкъщи.

Бумът на онлайн търговията доведе до първоначално претоварване на логистиката и необходимост от по-комплексно обслужване на клиентите по имейл, телефон и чат. Реагирахме бързо с въвеждане на вечерна работна смяна в склада и пренасочихме търговци от физическите ни магазини към обслужване на клиентите онлайн.

В магазините беше въведен пропускателен режим и благодарение на стриктното спазване на мерките за безопасност успяхме да осигурим безопасна среда за работа и пазаруване.

Въпреки претоварването, което се получаваше на моменти, съумяхме да запазим високо качеството на обслужване и приемаме това за отлично постижение.

Какъв е опитът ви от работата с eMAG Marketplace?

Ardes.bg е партньор от самия старт на платформата в България. Вече 7 години работим успешно заедно и можем категорично да заявим, че решението да се включим в eMAG Marketplace беше правилно. Това ни помогна да се фокусираме повече върху онлайн търговията и да развием бизнеса си в тази посока.
В началото основното ни предизвикателство беше свързано с API интеграцията и синхронизацията на информация за продукти и поръчки. За щастие, API документацията е много добре описана, а където са възниквали допълнителни въпроси, винаги сме получавали съдействие от екипа на eMAG.
От около година обсъждаме възможността да стартираме продажби извън България и най-логичният избор за нас е да го направим, разширявайки партньорството си с eMAG в посока Румъния и Унгария.

Какъв е вашият съвет към търговците, които тепърва се присъединяват към платформата?

Всяка Marketplace платформа е отделен канал за продажби и преди един търговец да се присъедини към нея, е необходимо да осигури ресурса за първоначално предлагане на офертите си и за качествено обслужване на клиентите след това.
Високото качество на услугите е от огромно значение и видимостта на продуктите и последващите продажби до голяма степен зависят от него.
В еMAG Marketplace има много добра система за обратна връзка от потребителите, която дава ясни индикации на търговците кои аспекти от обслужването е необходимо да подобряват и как да повишат качеството на офертите си, за да реализират по-високи продажби.
Както с всеки друг търговски канал, и тук резултатите не идват без предизвикателства, като е нужна постоянна работа за актуализация на продуктите и синхронизиране на маркетинговите активности. Всичко е с цел подобряване на клиентското изживяване, което е и гаранция за успешни продажби.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com