X
 
 

Борисов обеща държавна помощ за чартърните полети

2269 1
photo of Борисов обеща държавна помощ за чартърните полети
Снимка: Йорданка Калчева
„Дайте ни схема да подпомогнем туризма в частта за чартърните полети“. Това заяви премиерът Бойко Борисов при посещението си в Албена за откриването на най-голямата многофункционална конгресна зала в региона, в която са инвестирани 5 милиона лева. Той бе придружаван от министъра на финансите Владислав Горанов и министъра на отбраната Красимир Каракачанов.

Борисов уточни, че тази година е била трудна за туризма заради нелоялната конкуренция със стимулиране на бранша в съседните държави. Той поиска Сдружението на общините да изготви механизъм, по който държавата да подпомага сектора, както това става в Гърция, Турция и Хърватска. 10 – 15 – 20 милиона могат да бъдат заделени за чартърните полети, но трябва да ни дадете план, каза още той. „Горанов ми дава знак за 10 милиона, от мен още 5, за да станат 15 милиона“, заяви от трибуната премиерът.

Борисов отчете рекорд: износ от 28 млрд. лева за 6 месеца

Износ от 28 млрд.лв. за първите шест месеца на годината България не е имала в стопанската си история. Това написа в профила си във Face...

Изпълнителният директор на Албена АД Красимир Станев уточни, че в съседните държави поемат разходите за горивото на самолетите и на практика самолетните билети на туристите излизат с около 30 процента по-евтино.

„Имам ангажимент към Албена и Варна и си го изпълнявам – това е магистрала Хемус“, заяви още Борисов. Той обеща до 2021-а година навсякъде по магистрала „Хемус“ да се строи, асфалтира и трасира. Бойко Борисов е убеден, че със завършването на магистралата ще бъдат провлечени повече туристи по Северното Черноморие.

По-рано днес премиерът категорично отхвърли информацията на „Политико“, че страната ни ще иска ресор „Земеделие“ в новата Европейска комисия. Той реагира остро на въпрос по темата. "Някой си измисля глупости и вие ме карате да ги коментирам. Това, което искаме са модерните ресори - "Киберсигурност", "Управление на IT технологии". Това съм го заявил още преди месец и половина. За какво ни е ресор "Земеделие"? Там парите са разпределени ясно и точно за всички държави. Какво ще направим с ресор "Земеделие", коментира Бойко Борисов."

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Георги Илиев Митев и 1 Георги Илиев Митев и преди 1 месец Профил на трол?
    БОЙКОУСПОКОЯВАЩИ ЗА НАС СА БЕЗ ПАРИ. И ВИЖДАМ ВЕЧЕ АЗ БОЖЕСТВЕНА ГЛАВА (ДА КАЖА ТУК ПОХВАЛНИТЕ СЛОВА). ТРИ ПАПИ ПО ГЛАВАТА ГО ГАЛИЛИ И БОГОВЕТЕ НИМБА МУ БЛАГОСЛОВИЛИ.
missing image
Отиде си проф. Юлиан Вучков

На 83 годишна възраст във военна болница почина професор Юлиан Вучков. Това съобщи на профила си във Facebook журналистът Мартин Карбовски. "Бог...

missing image
Независима ли е България днес?

Колко лицемерно звучи да говорим за независима България днес. Напълно лишено от реално съдържание. Питам се няколко нeща: Колко независими...