X
 
 

Фалира водещият туроператор "Астрал Холидейз"

37213 2
photo of Фалира водещият туроператор "Астрал Холидейз"
Снимка: Astral Holidays
След 24 години дейност на туристическия пазар у нас един от най-големите оператори в сектора – "Астрал Холидейз", прекратява дейността си, става ясно от съобщение на сайта на компанията. От днес дружеството започва процедура по обявяване на несъстоятелност.

Решението е взето след неуспешни опити да се осигури финансиране за дружеството. Крахът на родния туроператор се случва след фалита на британския туристически гигант "Томас Кук", чийто официален представител в България е "Астрал Холидейз".

Ангелкова: След фалита на "Томас Кук" загубите за хотелиерите у нас са за милиони

След фалита на "Томас Кук" загубите за хотелиерите в България възлизат на доста милиони левове. В момента е много важно да следим какво...

"През годините винаги сме се старали да постигаме високо качество на предлаганите от нас услуги и да осигурим максимален комфорт на нашите клиенти, както и незабравими изживявания", казват от компанията.

Пътуванията на всички клиенти, закупили почивки от "АСТРАЛ Холидейз Интернешънъл" АД, които в момента се намират зад границата са изцяло платени. Това означава, че не съществува опасност от проблеми с полети или отказ за настаняване в хотели или други туристически услуги.

Компанията обаче няма да има възможност да осъществи бъдещи планирани пътувания на част от своите клиенти след 07.10.2019г. "Клиенти с бъдещи пътувания, които са заплатени на 100% от "Астрал Холидейз Интернешънъл" към партньори, ще бъдат лично уведомени от служители на "АСТРАЛ Холидейз Интернешънъл" АД", се казва в съобщението.

От компанията уверяват още, че са предприети всички необходими мерки и са изпълнени всички задължения по Закон за туризма, така че да се защитят клиентите. Клиентите, които са внесли депозити или са платили изцяло сумите по своите бъдещи организирани пътувания, но "Астрал Холидейз" не е заплатил към партньор или доставчик, ще бъдат обезщетени както следва по закон. Те са гарантирани със застраховка "Отговорност на туроператора", сключена между "Астрал Холидейз Интернешънъл" АД и ЗК "Уника", с покритие - 700 000 лв.

Приключение с еднопосочен билет или повече оборот за България

Приключение с еднопосочен билет. В такова се превърна пътуването на стотици хиляди британци, ползвали услугите на фалиралата британска ...

Това е четвъртият фалит на голям български туроператор за последните няколко години. "Астрал Холидейз" последва съдбата на "Алфатур", "Алма тур" и "Он травел".

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Анонимен 1 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
    Има народна мъдрост : "Лакуму дупе кръв сере" ! Всички които бяха на яслата на "Томас Кук" получиха заслужен урок - и "Астрал Холидейз" и всички готованковци с дебелите вратове и златните ланци . Дано нашите продажни политици да не ги изкупят и да натоварят обикновения българин да им плаща сметката !
  • Анонимен 1.1 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
    Точно това ще направят. Знаят, че стадото българско понася всичко безропотно.
    : 0 !