X
 
 

Fibank пусна първата платформа за open banking в България, изцяло базирана на директивата PSD2

856 3
Fibank пусна първата платформа за open banking в България, изцяло базирана на директивата PSD2
Снимка: Fibank
Клиентите на Първа инвестиционна банка са първите, които могат да се възползват от предимствата на open banking („отвореното банкиране“), разработено на основата на възможностите, предоставени от директивата PSD2 на ЕС, която влезе в сила през септември 2019 г. Потребителите вече имат възможност да добавят сметките си от друга банка към мобилното приложение My Fibank.

През My Fibank за Android OS, а впоследствие и iOS, и интернет банкирането, клиентите на Fibank могат да извършват следните операции със сметките си в друга банка:

- Добавяне на сметка от друга банка;

- Проверка на наличност;

- Нареждане на преводи;

- Справки за движенията по сметките си в други банки.

Сметки от други банки могат да бъдат добавяни само когато тези банки са технически готови и отговарят на всички регулаторни стандарти и изисквания. Към момента новата функционалност предоставя възможност за добавяне на сметки от една банка, оперираща на българския пазар, а впоследствие обхватът на услугата ще бъде разширен. Новите функционалности са достъпни за клиентите физически лица.

Посредством надграждането на My Fibank, клиентите могат да банкират удобно и сигурно със сметките си в различни банки, само с използването на едно приложение. My Fibank се характеризира с лесен и интуитивен интерфейс и множество полезни функционалности.

При разработването на решението за open banking, Fibank отговаря напълно на всички регулаторни изисквания и етични стандарти. Първа инвестиционна банка затвърждава своето име като синоним на надеждност, качествено обслужване и внедряване на иновативни високотехнологични решения за своите клиенти.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Анонимен 3 Анонимен преди 2 седмици Профил на трол?
    Винаги съм "за" иновациите, особено пък в банковата сфера непрекъснато трябва да има такива. И да се възприемат от хората. Защото новото винаги е най-добро.
  • Иванов 2 Иванов преди 2 седмици Профил на трол?
    Отвореното банкиране навлиза в цял свят! Крайно време беше да дойде и в България. Браво на банката, която е успяла да го въведе първа.
  • Веселина 1 Веселина преди 2 седмици Профил на трол?
    Значи вече ще мога да проверявам сметките си много по-бързо и по-лесно! Супер, това е добра новина.