Георги Кадиев пита: Как КТБ е давала милиони на свързани лица?

25478
Георги Кадиев пита: Как КТБ е давала милиони на свързани лица?
Снимка: БГНЕС

Големите депозитари, особено общини, държавни и общински предприятия, ще губят много пари в КТБ. Това заяви червеният депутат Георги Кадиев.

Кадиев призна, че при продажба на активи на КТБ ще се възстановят част от парите, но загубите ще са големи. Има много апетитни хапки около КТБ – БТК, няколко военни завода. Затова и с удивление аз слушах в петък (31 октомври) как Йордан Цонев размахва пръст относно бъдещия синдик, който ще се занимава с търговете и предупреждава шефа на Фонда за гарантиране на влогове „да внимава в картинката”.

Шеф на КТБ обвини Искров в лъжа относно оздравяването на КТБ

До април месец действаше методика за оценка на кредити и кредитни портфейли, която беше по-консервативна. Тя контролираше, грубо казано...

Кадиев посочи и конкретен случай за пирамидалната структура на КТБ. На физическо лице, което е служител на дадена фирма, е даден кредит от десетки милиони левове. След това този кредити отива при въпросната фирма. Така се заобикаля изискването да не се дава повече от 25% от капитала на дадена банка на свързани лица, посочи червеният депутат. Как може KPMG да издаде одит „без грешки” за КТБ два месеца, преди банката да влезе под специален надзор?

Очаквам истината да бъде тотално размита и замъглена. След като БНБ не публикува пълния доклад на одиторите, какво друго да очаквам, попита риторично Кадиев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика