Хампарцумян е против отпадането на банковата тайни за политици

39134
Хампарцумян е против отпадането на банковата тайни за политици

Евентуално отпадане на банковата тайна за висшите политици ще бъде грешка. Това коментира Левон Хампарцумян, председател на УС на Асоциацията на банките в България, предаде Агенция "Фокус".

По думите му банковата тайна е в основата на едно свободно общество и това, че някой не спазва закона не означава, че трябва да се напише още един закон.

Хампарцумян с високо мнение за Орешарски

Много ми е позитивно мнението за него. Той говори малко и не обещава неизпълними неща, заяви по БНР банкерът Левон Хампарцумян във вр...

„Някой, който не е тръгнал да спазва закона, няма да спазва и другите закони, които ще бъдат написани. За тази цел има органи и разузнавания, полиция, следствия и прокурори, които се занимават с тези, които не спазват вече съществуващите закони. Българските закони не са лоши, спазването е това, което е проблем при някои политици. Обществото плаща висока цена във вид на разходи за хората, които следят за спазването на закона”, каза Хампарцумян.

На въпрос как ще реагират банките, ако решение за отпадане на банковата тайна за висшите политици бъде прието, той отговори, че банките няма какво да направят, защото те спазват правилата, които са написани в обществото.

Отпадането на банковата тайна за висши политици беше подето като идея от ДПС. Причината е случаят Христо Бисеров.

"Ако аз знам, че някъде имам тайни сметки, но е въпрос на време въвеждането на регламент за тяхното огласяване, вероятно бих предприел определени действия в тази посока". Така лидерът на ДПС Лютви Местан коментира пред журналисти в парламента подадените оставки от Бисеров преди огласяването на проверката на ДАНС с обяснението "лични мотиви".

Теория на конспирацията - Христо Бисеров е отстранен заради връзка с атентата в Сарафово?

Христо Бисеров е отстранен от поста си на заместник-председател на ДПС и на Народното събрание заради натиск на евро-атлантическите пар...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика