"Инерком": До април ще са готови анализите за участието на държавата

1701
"Инерком": До април ще са готови анализите за участието на държавата
Снимка: БГНЕС

В началото на април ще бъдат готови анализите за участието на българската държава в сделката за закупуването на българския бизнес на ЧЕЗ. Това съобщиха от пресцентъра на купувачът на активите на ЧЕЗ в България "Инерком България".

В съобщението се посочва, че от вторник (6 март) до днес (9 март) представители на ЧЕЗ и "Инерком България" са водили разговори по изпълнение на условията на договора за покупко-продажба.

ЧЕЗ ще проучи възможността България да участва в сделката

Чешката компания ЧЕЗ започва проучване на възможностите за българско държавно участие в сделката. Това съобщи чешкото издание Lidov&e...

Тема на разговорите са били два въпроса.

"Първият въпрос, който официално поставихме, беше участието на българската държава в сделката. В рамките на разговорите, представителите на двете страни обсъдиха някои ограничения, произтичащи преди всичко от вече сключения договор за продажба на акции. „ЧЕЗ а.с.“ и „Инерком България“ се договориха, че ще изработят комплексни анализи и оценки на всички варианти за евентуалното влизане на българската държава в сделката", пише в съобщението на компанията.

От него става ясно, че разговорите по тези въпроси ще продължат през следващите седмици, "като очакваме в началото на април да бъдат готови възложените анализи".

"След приключването им ще информираме всички заинтересовани страни", обещават от "Инерком България".

Предложение: КЕВР да дава разрешения за сделки с над 20% от капитала на ЕРП

"Обединените патриоти" внесоха в Народното събрание промени в Закона за енергетиката, с които се разширяват правомощията на Комисията з...

"Втората тема на разговорите беше за съгласуване на двустранни действия във връзка с процедурата по подаване на уведомление пред КЗК по реда на чл.79 ал.1 от Закона за защита на конкуренцията", допълват от там.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика