X
 
 

Ясен е купувачът на Vivacom, сделката е почти приключена

7808 1
photo of Ясен е купувачът на Vivacom, сделката е почти приключена
Снимка: БГНЕС
Спас Русев и руската държавна банка ВТБ продават бившия държавен телеком Vivacom на цена, близо 4 пъти по-висока от тази, на която го купиха преди 4 години, и е възможно да има сделка в следващите 2 седмици, съобщи Financial Times.

Телекомът, чиято покупка за 330 млн. през 2015 г. беше финансирана основно от руснаците, сега се предлага за 1.2 млрд. евро и ексклузивните преговори с потенциалния купувач се водели около тази сума, допълва изданието. Такава оценка на Vivacom съответствала и на последните сделки в сектора в Югоизточна Европа, предаде "Дневник".

Кой е купувачът?

Купувач е доставчикът на кабелни, мобилни и медийни услуги United Group, който има опит на Балканите и се контролира от компании за дялово инвестиране като BC Partners и KKR. През май същата компания се договори да придобие Tele2 в Хърватия срещу 220 млн. евро.

United Group има бизнес основно в Западните Балкани, най-вече в Сърбия. Той е стъпил там преди години с изкупуването на операторите SBB, Telemach Slovenia и Telemach BiH. Компанията продължава да се разширява чрез придобивания на местни кабелни оператори, платформи за медийно съдържание и мобилни услуги.

Още за сделката и купувача прочетете в Expert.bg.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители