X
 
 

КЕВР създава нови правила покрай сделката за ЧЕЗ

861 0
photo of КЕВР създава нови правила покрай сделката за ЧЕЗ
Снимка: БГНЕС
Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) ще създаде специални критерии по сделката с покупката на ЧЕЗ. Новите правила ще бъдат изработени от междуведомствена група, създадена със заповед на председателя на КЕВР.

Те ще се използват и за в бъдеще при големи сделки в областта на енергетиката, обяви председателят на регулатора Иван Иванов след обществено обсъждане за новата цена на природния газ от 1 юли. Очаква се критериите да бъдат изготвени до 2-3 седмици.

С покупката на ЧЕЗ Еврохолд се цели в енергийна група на Балканите

Придобиването на активите на ЧЕЗ в България е първата крачка на "Еврохолд България" в енергийния бизнес, но със сигурност няма да е пос...

"Еврохолд България" вече подписа договор за покупката на ЧЕЗ при цена от 335 млн. евро, които ще плати със собствен капитал и заем от 2 големи банки.

От дружеството очакват сделката да бъде приключена до края на годината. За да бъде финализирана покупката, са необходими одобрения от КЗК и КЕВР.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
Дневен хороскоп за 20 ноември

Овен Това е ден, в който с лекота ще усвоявате нови знания. Проявената мъдрост ще ви носи плодове дълго време. Телец Това е ден, в който творческата...