X
 
 

КНСБ: Искаме по 100 лева увеличение на заплатите навсякъде (ВИДЕО)

3624 8
photo of КНСБ: Искаме по 100 лева увеличение на заплатите навсякъде (ВИДЕО)
Снимка: Actualno.com/Румен Скрински
Всеки един трябва да получи поне по 100 лева увеличение към заплатата си. Това заяви председателят на КНСБ Пламен Димитров при старта на днешния протест-шествие на КНСБ, с искания за по-високи заплати, за запазване на социалните придобивки и за минимум 700 лева стартова заплата за висшисти, които започват първа работа по специалността си.

Не трябва да се пипат и никакви придобивки – нито добавките за стаж, нито болничните – за тях чухме, че ще има някакво преразглеждане, каза Димитров. И подчерта – в България се плаща много по-малко, отколкото се изработва. Миналата година бизнесът спечели 20 млрд. лева, поне 20% трябва да бъдат дадени на хората и средно ще може да има увеличение от поне 100 лева. Искаме правителството да додаде още 100-200 млн. лева към това, което започна да дава, а бизнесът да се равни по това и да вдигне заплатите с поне 10%, заяви председателят на КНСБ.

КНСБ облепи сградата на АИКБ с търтеи (СНИМКИ + ВИДЕО)

Днешният протест на КНСБ вече стартира - с акция, насочена срещу една от работодателските организации, а именно АИКБ. Акцията на КНС...

Надявам се това, което казваме, да бъде чуто – иначе хората ще продължат така, както решат. Да видим как ще реагират властта и работодателите, каза Димитров, напомняйки, че 70% от хората работят в частния сектор. Председателят на КНСБ уточни, че за частния сектор увеличението трябва да стане от 1 януари догодина, а за публичния – преди да бъде внесен бюджета в Народното събрание.

На въпрос на Actualno.com защо на протеста липсва КТ "Подкрепа", Димитров отговори, че трябва да бъде питано ръководството на другия синдикат. Председателят на КНСБ каза, че през последния месец е имало доста срещи с КТ "Подкрепа" и на тях са формулирани и днешните искания. Той посочи, че членове на КТ "Подкрепа" присъстват на днешния протест. "Хората в училищата, в болниците, в предприятията не се делят на КНСБ и КТ "Подкрепа" - някой се опитва да ги дели, не мисля, че трябва да коментирам кой", уточни Димитров.

Пламен Димитров уточни и, че за него най-важният въпрос, извън стандарта на живот, е как с увеличението на доходите можем да задържим и върнем българите в родината.

Пламен Димитров: Бюджет 2018 увеличава парите само за образование и сигурност

Да, може би за първи път имаме около 550 млн. лева повече за персонал – не само заплати, но и осигуровки. Повече от половината от...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Високи заплати 7 Високи заплати преди 1 година Профил на трол?
  КНСБ: Искаме по 100 лева увеличение на заплатите навсякъде, като без да се възстанови унищожената икономика се напечатат пари за увеличението.
 • Анонимен 6 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Що само сто лева бе Пламене,искай направо двойно увеличение...Какво ще си играете на дребно! И вие сте част от сценария за "революционната ситуация"! Прав беше Борисов,когато ви види да направите поне един протест срещу Ковачки,тогава ще ви признае! Само на държавната ясла се нареждате!А когато над 20 хиляди излизаха на протест всеки ден срещу Орешарски,що ли не ви видях никъде?
 • Октомври 5 Октомври преди 1 година Профил на трол?
  НЕКА СИЛАТА БЪДЕ С ФРОНТА НА НАРОДА НА БЪЛГАРИЯ И ЛИДЕРА СТОМАНА НАРОДНИЯТ ФРОНТ КОЙТО ЩЕ ОТНЕМЕ ВЛАСТА ОТ ВРАГОВЕТЕ НА НАРОДА/ КЛИКАТА /, ЩЕ НАКАЖЕ ВИНОВНИТЕ И ЩЕ ДАДЕ ПЪТ НА РАЗВИТИЕ НА НАРОДА И БЪЛГАРИЯ.FU*K OFF 10111989*bb*eu*nato.
 • Анонимен 5.1 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Октомврий,още плачеш че са ти отнели правото с доноси да пращаш хората/враг на народа/ в Белене! Такива Помияри като тебе не трябва да им пускат интернет в психото!
  : 0 !
 • Анонимен 4 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Навсякъде?! и в братска Русия ли?!
 • Октомври 3 Октомври преди 1 година Профил на трол?
  Сега ПАЧАВРАТА от снимката говори врели некипели , а довечера обичайно ще ПРЕЯЖДА С Враговете на Народа Режима на борисов бойко и АНТИНАРОДНАТА КЛИКА 10111989. Да му пожелаем пък я да получи нещо хранително натравяне , я нещо кост от риба да му заседне в гърлото или що не всичко взето заедно. Тези жалки ръчища държащи микрофони ще го питат ли / Що няма синдикати в частният сектор ? / Не довечера щ виж още ›› е облажват с ПАЧАВРАТА.
 • Анонимен 2 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  режисирани от комунистите, работим при пишман бизнесмени за жълти стотинки, за да има за коли, любовници и къщи в чужбина, 6 млн. работим за 300 човека
 • Анонимен 1 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  И вие сте едни синдикати... на един от конгресите си поканили Тиквата, да се целуват с него и да му се мазнят. Режисирани обиколки на София са това, не протести.