X
 
 

Къде се крие и от кого се страхува Ружа Игнатова?

10232 2
Къде се крие и от кого се страхува Ружа Игнатова?
Снимка: OneCoin.eu
Огромна измамна схема, събрала на 4 млрд. евро, супер луксозен живот и връзки с могъщи покровители, мистериозно изчезване и вероятно пластична операция за смяна на самоличността. Не, това не е холивудски филм, а реалната съдба на д-р Ружа Игнатова, станала известна с пирамидата OneCoin.

Криптокралицата е главната героиня в разследване на BBC, което се опитва да разкрие какво се е случило след безследното ѝ изчезване и къде би могла да се намира тя в момента.

По петите ѝ са ФБР, частни детективи и властите в няколко държави. Но никой реално не знае къде е, дори собственият ѝ брат Константин, който поема бизнеса след изчезването ѝ, а вече е в ръцете на американското правосъдие.

В разследването срещу скандалната д-р Ружа и брат ѝ изплуват щедри подкупи на държавни служители от цял свят, връзки с международен наркобос, чието име никой не смее да спомене, и измами за суми, колкото бюджета на някоя бедна държава.

Издирваната от САЩ българска кралица на криптовалутите я чакат поне 20 години затвор

38-годишната Ружа Игнатова, която се издирва от властите в Германия и от прокуратурата в САЩ по обвинения за откраднати милиарди долари...

Разкритията на разследващия журналист на BBC Джейми Бартлет и документите по делото срещу Константин Игнатов хвърлят светлина върху сложния пъзел от събития и схеми, в които е оплетена криптокралицата.

В края на октомври 2017 г. Игнатова лети за Атина, след което просто се изпарява и от над 2 години е в неизвестност. Смята се, че нейни високопоставени приятели (вероятно политици) са я предупредили, че е издирвана и тя решава да изчезне. Страхувала се, че някой от близките ѝ ще я предаде на ФБР.

Многобройните ѝ имоти започват да се прехвърлят и продават между различни фирми и мними собственици, така че на нейно име не остава почти нищо. Опитни измамници като нея умеят да действат по начин, по който парите и имуществото им просто да изчезнат, а това ги прави още по-трудно откриваеми, обясняват експерти.

Къде може да се укрива криптокралицата и от кого се страхува, прочетете в Expert.bg.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално