Между 2 500 и 5 000 средномесечно са израелските туристи, които идват в България

4259
Между 2 500 и 5 000 средномесечно са израелските туристи, които идват в България

Между 2 500 и 5 000 средномесечно са израелците, които идват в България с цел туризъм. Това каза директорът на Института за анализи и оценки в туризма Румен Драганов, предаде Фокус.

Във върховите летни месеци достигат до 35 000 души, а в годишен план през последните години 100 000-140 000. В момента в България има около 2 500 туристи от Израел. Голяма част от тях идват у нас, за да посетят близки, роднини и приятели. Преди години те са били в България, имат тук роднини, имоти, които поддържат или са деца на граждани на Израел, които преди това са живели в България. Обикновено техният престой е малко по-дълъг, тоест в рамките на около 45 дни, каза той.

Започват проверки на туристически фирми

Министерството на икономиката, енергетиката и туризма /МИЕТ/ подаде днес сигнал в Комисията за защита на потребителите /КЗП/ за проверк...

В последните няколко години идват и млади хора за летен морски рекреативен туризъм. Те предпочитат основните морски курорти, предимно по Южното Черноморие.

Има и такива, които идват у нас за културен туризъм. Голяма част от тях пристигат през Букурещ. В Румъния има около 2.5 до 3 пъти повече посещения от Израел, отколкото към България.

Посещенията в България от Израел са във всички месеци на годината като постоянен туристопоток. Има и такива туристи, които посещават България, за да играят в казина – т.нар хазартен туризъм.

На възраст 25-35 години е категорията туристи, които идват с цел ски и зимен туризъм от Израел. Посещаващите роднини и приятели и тези, които идват с цел културен туризъм, най-често са над 55-годишна възраст.

15.7 % е ръстът в туризма на Южното Черноморие

15.7% е ръстът в туризма през изминалата 2011 година на територията на Южното Черноморие. Това съобщи Иван Иванов, председател на Бурга...

Като тенденция има увеличаване на туристите от Израел. Ежегодно ръстът е в рамките на около 30 %.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com