X
 
 

Най-бързо развиващият се сектор у нас - аутсорсингът, призовава за внос на кадри и завръщане на емигранти

1428 3
photo of Най-бързо развиващият се сектор у нас - аутсорсингът, призовава за внос на кадри и завръщане на емигранти
Снимка: iStock/Guliver
Най-бързо развиващият се сектор у нас - аутсорсингът, изпитва остър недостиг на квалифицирани кадри, категорични са експертите.

Варна има огромен потенциал за развитие на аутсорсинг индустрията. Доказателство за това е изборът на града за технологичен хъб по програмата за регионално развитие на Източна Европа. Как тази идея да започне реално да функционира обсъдиха край Варна водещи мениджъри и собственици на компании от страната и чужбина по време на Петата годишна конференция на Българската аутсорсинг асоциация.

Аутсорсингът дава над 1200 евро средна заплата

Средната заплата в аутсорсинг компаниите надвишава 1200 евро. Това сочи проучване на Българската аутсорсинг асоциация. Това е почти три...

Тази година акцент на срещата беше дигиталната трансформация в образованието и бизнеса. Развитието на информационните технологии и неограниченият интернет достъп промениха напълно начинът на работа във всички сфери на индустрията.

"Това означава, че има умни градове, умни машини, има умни системи и умни банки. А умни и дигитални означава, че са много по-насочени към работа със софтуерни приложения и с възможбности за по-бърз достъп за съкращаване на бизнес процесите и тяхното дигитализиране", заяви Ивайло Славов, председател на Борда на директорите на Българската аутсорсинг асоциация.

Най-бързо развиващият се сектор у нас осигурява около 3,6% от брутния вътрешен продукт на страната. Заетите в бранша надхвърлят 42 000 души.

Плевнелиев: България е сред трите водещи аутсорсинг дестинации в света и първа в Европа

Днес България е третата най-добра дестинация в света и първа в Европа, а само преди десет години в София открихме първите офиси на аутс...

"Това е секторът с най-голям недостиг на кадри по света, което означава, че и у нас кадрите не достигат. Да, налага се да вземем мерки за внасянето на кадри, но и за връщането на българи, които са в чужбина", коментира Славов, цитиран от БНТ.

В близките години бизнесът ще бъде напълно променен и ще влезе в нова ера на развитие, допълни Славов. За да има бъдеще дигиталната трансформация у нас, младите хора трябва да получат необходимите знания и да осъществят промените в различните сфери на индустрията.

 

Actualno.com

Етикети:

3 Коментара

Кафене
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • българин 2 българин преди 4 месеца Профил на трол?
  Кадри да, но не и рабфаковци от нова форма на полу обучение, полу квалификация и преквалификация и да сме на ясно - с трици маймуни не се ловят, нормални условия, нормално заплащане, нормална експлоатация, нормални и компетентни ръководители, демек на територията на червената мафия с мутри и мошеници това не става.
 • Анонимен 2.1 Анонимен преди 4 месеца Профил на трол?
  Циклопе, та ти си кръгъл идиот !
  : 0 !
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Анонимен 1 Анонимен преди 4 месеца Профил на трол?
  Плащайте европейски заплати и хората ще се върнат в България.
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

missing image
Дневен хороскоп за 16 октомври

Овен През този ден не търсете вината в другите. Ваш пропуск е довел до редица събития. Това е добър опит. Не съжалявайте, а се поучете...