X
 
 

Нестле ще помогне на половин милион българчета да живеят по-здравословно

797 3
photo of Нестле ще помогне на половин милион българчета да живеят по-здравословно
Снимка: Нестле България
Една от най-големите хранителни компании в света - Нестле, обяви, че започва нова инициатива, чиято цел е да помогне на 50 млн. деца на планетата да водят по-здравословен начин на живот. Българското подразделение на компанията също ще се включи активно в програмата чрез разработването и въвеждането на по-здравословни продукти, както и съвети за семействата, свързани с храненето и физическата активност.

„Горд съм, като част от Нестле, но и като баща и дядо, че днес, на Международния ден на семейството,  обявяваме най-ценния ангажимент на компанията - този към нашите деца. Доброто хранене в началния стадий на живот, води до здравословно бъдеще. Лансираме „Нестле за по-здрави деца“, за да помогнем на родителите и тези, които се грижат за деца да ги отглеждат по-здрави“, заяви на събитие в столицата Емануел Артур, Изпълнителен директор на Нестле България.

Във фабриката на "Нестле" в България се произвеждат продукти за 43 страни

Шоколадови изделия, произведени във фабриката на "Нестле" в България, се изнасят за 43 държави по света. Това стана ясно на пресконфере...

Компанията смята да намали захарта, солта и наситените мазнини в много от своите продукти. В най-популярния ѝ десерт - KitKat, например захарта вече е в по-малко количество за сметка на млякото и какаото.

До 2020 г. Нестле ще добави 750 милиона порции зеленчуци към продуктите си, 300 милиона порции (16 грама) богати на фибри зърнени, бобови растения, ядки и семена, ще намали добавените захари с 5%, солта с 10% и ще завърши ангажимента, поет през 2014 г., за намаляване на наситените мазнини с 10%.

От фирмата представиха повече детайли за различни свои инициативи.

“Нестле за по-здрави деца”

Досега проблемът със затлъстяването и недохранването е адресиран от Нестле в България чрез програмата „Здрави деца“, която от 2012 г. бележи устойчив растеж и развитие. През 2018 г. „Нестле за по-здрави деца“ отново ще се фокусира върху посланието, че доброто хранене в началния етап на живота води до едно по-здраво бъдеще. Програмата ще разшири обхвата си, като запази сегмента на училищата и добави и този на детските градини, по този начин обхващайки деца от 3 до 12 години. Чрез програмата „Нестле за по-здрави деца“ до 2030 г. Нестле България ще помогне на 500 000 българчета да водят по-здравословен начин на живот чрез модули, базирани на солидна научна рамка. В основата на програмата стоят 6 по-здравословни навици (Хранене на бебето, размер на порции, разнообразно хранене, прием на вода, физическа активност, хранене заедно). Програмата ще заложи на редица активности, насочени към родителите, учителите и самите деца и ще обхване държавни и частни учебни заведения в цялата страна.

Мениджъри от Нестле и JobTiger се срещнаха с младежи, студенти и ученици в рамките на работилница „Добра кариера, Добър живот“

На 7 март 2017 г. в Световния търговски център „Интерпред“ се проведе кариерна работилница за младежи под мотото „Доб...

„Нестле за Живей Активно!“

Чрез най-голямата инициатива „Нестле за Живей Активно!“, от 2006 г. насам, посланието за ползите от повече движение и по-добра храна е достигнало директно до над 350 000 българи. През 2018 г. инициативата ще си партнира с над 100 институции, спортни клубове и федерации, експерти и известни личности и чрез над 120 съвместни прояви ще мотивира все повече българи да се движат и хранят балансирано. Съвместно с нутриционисти и диетолози компанията ще се фокусира върху балансирания начин на живот. За да достигне до всяко кътче на България, „Нестле за Живей Активно!“ ще изгради специална онлайн платформа с информация за активния начин на живот и балансираното хранене.

Нови 50 младежи ще получат възможност за работа, стаж или практика в Нестле

Чрез различни дейности и утвърдени партньорства Нестле ще продължава да помага на младите българи като предоставя възможности за тяхното усъвършенстване и ги мотивира. През 2018 г. още 50 младежи ще получат възможност за работа, стаж или практика, а чрез модулите “Готовност за работа” и CV работилници ще помогне за един смел и успешен кариерен старт на още 250 човека. През тази година продължава и обучението на младите специалисти по проекта „ДОМИНО“, които получават ценен практически опит във фабриката на Нестле в София.

Спестяване на вода и ток и недепониране на отпадъци

42% от случаите на рак в САЩ са заради нездравословния начин на живот

Почти всеки четвърти от всеки десет случая на рак в САЩ (42%) се дължат на лош избор на начин на живот, включително тютюнопушене, непра...

В сферата на опазването на околната среда Нестле България отбелязва намаляване на разхода на вода за производствени нужди с 52% или 58 126 м³ - равняващо се на водата в 23 басейна с олимпийски размери, а през 2018 ще бъде спестена вода за още един басейн. Спестената ел. енергия през настоящата година е достатъчна за осигуряване на енергийните нужди на 220 български домакинства (1 650 GJ). Своеобразен рекорд поставя компанията с 0 кг отпадъци депонирани на сметище от Март 2014 г. и рециклиране и оползотворяване за биогориво на 100% от генерираните отпадъци. През 2018 г. най-голямата компания за храни и напитки си поставя за цел намаляване на отпадъците с още 160 генерирани тона. Нестле припомни още един от стремежите си в социален план, а именно да се рециклират 100% от опаковките или да се използват повторно до 2025 г. в името на по-чиста околна среда.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители

3 Коментара

Кафене
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • ДуПеСе да се закрие 3 ДуПеСе да се закрие преди 8 месеца Профил на трол?
  А палмовото масло? Прекалената захар и подсладители? Овкусители и консерванти? Като четеш опаковката, все едно е отрова за избиване на хлебарки.
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Иванчо 2 Иванчо преди 8 месеца Профил на трол?
  Ай сиктир, това си е пълен нонсенс - Нестле и ... здравословно!
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Иванчо 1 Иванчо преди 8 месеца Профил на трол?
  Ай сиктир, това си е пълен нонсенс - Нестле и ... здравословно!
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

missing image
Дневен хороскоп за 23 януари

Овен Днес любимият ви човек ще има нужда от вашата подкрепа. Сега освен думите ще са нужни и действия от ваша страна. Нищо толкова гер...

Последно в Актуално