X
 
 

Нестле ще помогне на половин милион българчета да живеят по-здравословно

740 3
photo of Нестле ще помогне на половин милион българчета да живеят по-здравословно
Снимка: Нестле България
Една от най-големите хранителни компании в света - Нестле, обяви, че започва нова инициатива, чиято цел е да помогне на 50 млн. деца на планетата да водят по-здравословен начин на живот. Българското подразделение на компанията също ще се включи активно в програмата чрез разработването и въвеждането на по-здравословни продукти, както и съвети за семействата, свързани с храненето и физическата активност.

„Горд съм, като част от Нестле, но и като баща и дядо, че днес, на Международния ден на семейството,  обявяваме най-ценния ангажимент на компанията - този към нашите деца. Доброто хранене в началния стадий на живот, води до здравословно бъдеще. Лансираме „Нестле за по-здрави деца“, за да помогнем на родителите и тези, които се грижат за деца да ги отглеждат по-здрави“, заяви на събитие в столицата Емануел Артур, Изпълнителен директор на Нестле България.

Във фабриката на "Нестле" в България се произвеждат продукти за 43 страни

Шоколадови изделия, произведени във фабриката на "Нестле" в България, се изнасят за 43 държави по света. Това стана ясно на пресконфере...

Компанията смята да намали захарта, солта и наситените мазнини в много от своите продукти. В най-популярния ѝ десерт - KitKat, например захарта вече е в по-малко количество за сметка на млякото и какаото.

До 2020 г. Нестле ще добави 750 милиона порции зеленчуци към продуктите си, 300 милиона порции (16 грама) богати на фибри зърнени, бобови растения, ядки и семена, ще намали добавените захари с 5%, солта с 10% и ще завърши ангажимента, поет през 2014 г., за намаляване на наситените мазнини с 10%.

От фирмата представиха повече детайли за различни свои инициативи.

“Нестле за по-здрави деца”

Мениджъри от Нестле и JobTiger се срещнаха с младежи, студенти и ученици в рамките на работилница „Добра кариера, Добър живот“

На 7 март 2017 г. в Световния търговски център „Интерпред“ се проведе кариерна работилница за младежи под мотото „Доб...

Досега проблемът със затлъстяването и недохранването е адресиран от Нестле в България чрез програмата „Здрави деца“, която от 2012 г. бележи устойчив растеж и развитие. През 2018 г. „Нестле за по-здрави деца“ отново ще се фокусира върху посланието, че доброто хранене в началния етап на живота води до едно по-здраво бъдеще. Програмата ще разшири обхвата си, като запази сегмента на училищата и добави и този на детските градини, по този начин обхващайки деца от 3 до 12 години. Чрез програмата „Нестле за по-здрави деца“ до 2030 г. Нестле България ще помогне на 500 000 българчета да водят по-здравословен начин на живот чрез модули, базирани на солидна научна рамка. В основата на програмата стоят 6 по-здравословни навици (Хранене на бебето, размер на порции, разнообразно хранене, прием на вода, физическа активност, хранене заедно). Програмата ще заложи на редица активности, насочени към родителите, учителите и самите деца и ще обхване държавни и частни учебни заведения в цялата страна.

„Нестле за Живей Активно!“

Чрез най-голямата инициатива „Нестле за Живей Активно!“, от 2006 г. насам, посланието за ползите от повече движение и по-добра храна е достигнало директно до над 350 000 българи. През 2018 г. инициативата ще си партнира с над 100 институции, спортни клубове и федерации, експерти и известни личности и чрез над 120 съвместни прояви ще мотивира все повече българи да се движат и хранят балансирано. Съвместно с нутриционисти и диетолози компанията ще се фокусира върху балансирания начин на живот. За да достигне до всяко кътче на България, „Нестле за Живей Активно!“ ще изгради специална онлайн платформа с информация за активния начин на живот и балансираното хранене.

Нови 50 младежи ще получат възможност за работа, стаж или практика в Нестле

42% от случаите на рак в САЩ са заради нездравословния начин на живот

Почти всеки четвърти от всеки десет случая на рак в САЩ (42%) се дължат на лош избор на начин на живот, включително тютюнопушене, непра...

Чрез различни дейности и утвърдени партньорства Нестле ще продължава да помага на младите българи като предоставя възможности за тяхното усъвършенстване и ги мотивира. През 2018 г. още 50 младежи ще получат възможност за работа, стаж или практика, а чрез модулите “Готовност за работа” и CV работилници ще помогне за един смел и успешен кариерен старт на още 250 човека. През тази година продължава и обучението на младите специалисти по проекта „ДОМИНО“, които получават ценен практически опит във фабриката на Нестле в София.

Спестяване на вода и ток и недепониране на отпадъци

В сферата на опазването на околната среда Нестле България отбелязва намаляване на разхода на вода за производствени нужди с 52% или 58 126 м³ - равняващо се на водата в 23 басейна с олимпийски размери, а през 2018 ще бъде спестена вода за още един басейн. Спестената ел. енергия през настоящата година е достатъчна за осигуряване на енергийните нужди на 220 български домакинства (1 650 GJ). Своеобразен рекорд поставя компанията с 0 кг отпадъци депонирани на сметище от Март 2014 г. и рециклиране и оползотворяване за биогориво на 100% от генерираните отпадъци. През 2018 г. най-голямата компания за храни и напитки си поставя за цел намаляване на отпадъците с още 160 генерирани тона. Нестле припомни още един от стремежите си в социален план, а именно да се рециклират 100% от опаковките или да се използват повторно до 2025 г. в името на по-чиста околна среда.

Actualno.com

Етикети:

3 Коментара

Кафене
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • ДуПеСе да се закрие 3 ДуПеСе да се закрие преди 5 месеца Профил на трол?
  А палмовото масло? Прекалената захар и подсладители? Овкусители и консерванти? Като четеш опаковката, все едно е отрова за избиване на хлебарки.
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Иванчо 2 Иванчо преди 5 месеца Профил на трол?
  Ай сиктир, това си е пълен нонсенс - Нестле и ... здравословно!
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Иванчо 1 Иванчо преди 5 месеца Профил на трол?
  Ай сиктир, това си е пълен нонсенс - Нестле и ... здравословно!
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

missing image
НАСА: Земята ще бъде разкъсана и засмука...

Земята ще бъде разкъсана на парчета в рамките на секунди от гигантски супермасивни черни дупки, които са разпръснати из галактиката, а ...