От хотелиерския бизнес: Държавата е виновна за презастрояването

9205
От хотелиерския бизнес: Държавата е виновна за презастрояването

Огромното застрояване и обслужването са основните причини да не ходя на почивка на Черноморието ни. Това заяви главният редактор „168 часа” Слави Ангелов.

Знаков стана случаят в хотел в „Златни пясъци”. Там румънски туристи набиха две момчета от персонала, каза пред Нова телевизия един от гостите на хотела. Според румънски туристи всичко станало, защото един ресторант е обслужвал два хотела и е нямало храна за всички. А всички са отивали да ядат в едно и също време – „в първите пет минути”.

Над 100 000 българи празнуват Великден в чужбина

Трудно е да се даде прогноза, но със сигурност над 100 000 души ще пътуват в чужбина и може би приблизително още толкова - в страната п...

Ангелов сподели, че бил в четиризвезден хотел в Родопите и на закуска нямало чай. Как може в родината на мурсалския чай да правим някакви еквилибристики, попита той. Според него всичко по Черноморието тръгва, защото масово мутри управляват хотелите. Те са получили всичко наготово и няма как да разберат нещата – те са като митничарите и има само вземане, смята Ангелов. Той даде пример със собствен опит – в Созопол, където имал бар, хазяйката на горния етаж наричала хората по улицата „бедни аполонци”. Тя виждаше хората като пари и туристите, които не са заможни, ги презираше, заяви Ангелов. И даде познатият пример с Гърция – за 40 евро на вечер е бил на почивка на остров Левкада, където плажът бил хубав и всичко е зелено. На всеки се случва да няма храна в хотела в определен момент, но истината е, че няма условия, няма дори къмпинги, добави главният редактор на „168 часа”.

Същевременно Веселин Налбантов, заместник-председател на Съюза на собствениците в Слънчев бряг, определи думите на Ангелов за „злостна кампания”. Искам да кажа, че това граничи с национално предателство, заяви Налбантов. Навсякъде по света е презастроено, „случват се такива неща”, подчерта той. В центъра на Лондон се подхлъзнах на бананова кора, не дойде един журналист, каза още Налбантов. И е категоричен, че не може всички собственици на хотели да се приравняват. Налбантов обвини държавата за презастрояването по Черноморието. Проверете, г-н Ангелов, кой е строил. Хотелите се строят със законни кредити в 80% от случаите, заяви Налбантов. И пак обвини държавата, че не влиза в ролята си на регулатор.

На въпрос дали има статистика колко процента от резервациите в Слънчев бряг са на българи, Налбантов отговори, че няма такива данни. Той посочи, че в Слънчев бряг е имало споразумение да не се отварят хотелите по Великден заради безкрайно ниските цени от чуждите туроператори. Ще отворим през май, каза Налбантов.

Слави Ангелов не се съгласи и посочи, че на Черноморието се държат по-високи цени за българите, отколкото за чужденците. Отделно собствениците имат проблеми и с чиновениците, с узаконен рекет, каза за финал Ангелов.

България е топ дестинация за приключенски туризъм

България е на трето място по потенциал в глобалната приключенска туристическа индустрия при развиващите се държави след Чехия и Словаки...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика