Пеевски прехвърли три от компаниите си на своя офшорка

1619
Пеевски прехвърли три от компаниите си на своя офшорка
Снимка: БГНЕС

Депутатът от ДПС Делян Пеевски е продал компаниите си "Био уотър", "Био уотър инвестмънт" (и двете без дейност към края на 2015 г.) и "НСН инвестмънт" (през която контролира "Техномаркет"). Това се вижда от негова декларация до парламента декларация за конфликт на интереси. Декларацията е с дата 27 май, но входящият ѝ номер е от 1 юни.

На същия ден са заявени и вписвания в Търговския регистър, откъдето се разбира, че реална промяна на собствеността няма, съобщава "Капитал Daily".

Ирена Кръстева се оттегля от ръководството на медиите на Пеевски

Майката на депутата от ДПС Делян Пеевски Ирена Кръстева излиза от ръководството на семейната медийна империя – "Нова българска ме...

От предоставените там договори се вижда, че "Био уотър" и "Био уотър инвестмънт" са продадени на "НСН инвестмънт". Сделките са от 27 май и са сключени по номиналната стойност на дяловете, което означава, че компанията, собственост на Пеевски, е платила на депутата по 10 хил. лв. за двете дружества без дейност.

В същия ден е сключен и третият договор, чрез който самото "НСН инвестмънт" е продадено на Intrust Limited, за което Пеевски не е подал декларация, че е продал. Така реално тази сделка е преместване от единия джоб в другия, посочва вестникът.

От представената в Търговския регистър информация става ясно, че Intrust е основана на 23 ноември - четири дни преди декларацията на Пеевски, че е собственик. Директор на регистрираната в Дубай компания е индийският гражданин Танвеер Мохамед Асгар Шакх.

Още подробности по темата прочетете в Expert.bg.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика