X
 
 

Пламен Димитров: Бюджет 2018 увеличава парите само за образование и сигурност

2617 0
photo of Пламен Димитров: Бюджет 2018 увеличава парите само за образование и сигурност
Снимка: БГНЕС
Да, може би за първи път имаме около 550 млн. лева повече за персонал – не само заплати, но и осигуровки. Повече от половината от това обаче отива за образование, а останалото – за сектор "Сигурност". Няма например почти нищо за хората в здравеопазването. Има повече пари, но отиват в няколко сектора, а за другите няма. Това заяви председателят на КНСБ Пламен Димитров.

Днес, 27 октомври, ще има протест-шествие на КНСБ, който ще тръгне в 10:30 часа от "Александър Невски" и ще спре пред сградите на Министерския съвет и АИКБ, като по информация на Actualno.com след час пред сградата на АИКБ ще има "синдикално артистично представление" – лепене по самата сграда на хартиени пчели. Очакваме около 8000 души, уточни Димитров пред Нова телевизия. Също днес предстои заседание на Тристранката за бюджета, но там изходът изглежда предизвестен - неразбирателство.

ЕС с нова стъпка за равни заплати при командировки

Командированите служители в Европейския съюз ще вземат такава заплата за работата си, каквото е възнаграждението на местните им колеги....

Може би има повече пармезан и домати в бюджетната пита, но със сигурност няма месо, красноречиво обясни Димитров. Ще видите и на протеста – хора с висше образование, с по два чужди езика, вземат по 450-550 лева по читалища и музеи. Такива хора заминават в чужбина и повече не ги виждаме, каза председателят на КНСБ. И попита с кого да се сравняваме вече – изглежда е останала само Албания, след като Сърбия и Македония почват да ни изпреварват.

Няма политически подтекст в протеста ни – това ни е например трети протест без КТ "Подкрепа", заяви Димитров. И припомни, че КНСБ иска поне по 100 лева увеличение на заплатите, да не се пипа клас "прослужено време" и стартовата заплата на висшисти за първа работа по специалността им от минимум 700 лева. Това за София сигурно е скандално ниско, добави Димитров.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
Изложба за развитието на предизборната агитация подготвят в Добрич

Във фонда на Регионалния исторически музей в Добрич се съхранява изключително богата колекция от предизборни материали от най-ново време, съобщават...