X
 
 

Предпоследни сме в ЕС по онлайн пазаруване

374 0
Предпоследни сме в ЕС по онлайн пазаруване
Снимка: iStock/Guliver
Предпоследни сме в Европейския съюз (EС) по пазаруване онлайн с дял от 21 на сто. Това сочат нови данни на статистическата служба на Общността „Евростат”. Така страната ни е поставена след Румъния, където само 20% от хората разчитат на електронната търговия за покупките си.

Българите и румънците са пазарували най-малко в интернет сред гражданите на страните членки на ЕС през 2018 г. Само 21 на сто от сънародниците ни са прибягвали до електронната търговия миналата година, но все пак делът им е нараснал значително спрямо 2008 г., когато едва 3% от българите са пазарували онлайн, отбелязва вестник "Монитор".

Денят на самотните сърца отново счупи рекорди в пазаруването онлайн

Влизаме в периода на голямата битка в онлайн продажбите. Денят на самотните сърца в Китай или Черният петък и Киберпонеделника в САЩ. В...

Българите пазаруват в интернет предимно дрехи и спортни стоки – 76% от сънародниците ни са поръчвали такива стоки онлайн миналата година. По този показател страната ни дори е на първо място в ЕС, заедно с Холандия и Малта. Малко след нас са румънците със 73%. 

Общо 33% от българите са поръчвали онлайн стоки за дома през миналата година, а следващи по популярност са онлайн резервациите за пътувания и настаняване с 21%.

Само 14 на сто от българите са си поръчвали храна по интернет миналата година, а 15 на сто са пазарували електроника онлайн.

Последни по популярност са книгите и списанията - само 10 на сто от българите са правили подобни поръчки в интернет миналата година.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители