Първото полугодие зарадва Nestle с много позитивни резултати

1384
Първото полугодие зарадва Nestle с много позитивни резултати
Снимка: APRA/АПРА

"Окуражени сме от резултатите от първото полугодие и постигнахме още по-голям напредък към постигане на финансовите ни цели за 2020 г. Дисциплинираното изпълнение и бързите иновации допринесоха за подобряване на органичния ръст и рентабилността". Това заяви главният изпълнителен директор на Nestle Марк Шнайдер.

"Много фактори допринасят за ръста ни като сред тях най-големият пазар - Съединените Американски Щати, бележи особено добри резултати. В категориите ни увеличаването на инвестициите в нашите марки и в иновации очевидно се отплаща, което е отразено в нарастващия интерес при храните за домашни любимци PetCare и връщането към среден едноцифрен ръст при кафето. Пускането на марката Starbucks до тук е огромен успех и планираме още по-голямо географско разпространение и иновации на продуктите, за да можем да се възползваме максимално от тази уникална възможност. Активното управление на портфолиото ще продължи да изостря нашия стратегически фокус и да позиционира дружеството в атрактивни дейности с висок ръст. Нашият модел за създаване на стойност дава очакваните резултати и ще спомогне за един постоянен ръст на печалбата", добави Шнайдер.

Обобщени данни

- Органичен ръст от 3,6%, с продължаващ силен реален вътрешен ръст (RIG) от 2,6% и ръст в цените от 1%. Увеличаването на ръста е водено от Съединените американски щати и Бразилия.

- Общите отчетени продажби се увеличават с 3,5% до 45,5 млрд. швейцарски франка (първо полугодие на 2018 г.: 43,9 млрд. швейцарски франка). Нетните придобивания имат положителен ефект от 1,1%, а валутните курсове намаляват продажбите с 1,2%.

- Маржът на основната оперативната печалба от основна търговска дейност (UTOP) достига 17,1%, със 100 базисни пункта нагоре. Маржът на оперативната печалба от търговска дейност (TOP) се повишава с 90 базисни пункта до 15,5%.

- Основният доход на акция се увеличава с 15,7% в постоянна валута и с 14,6% на отчетна база до 2,13 швейцарски франка. Печалбата на акция намалява с 12,3% до 1,68 швейцарски франка на отчетна база, тъй като през предходната година се облагодетелства от продажбата на бизнеса с шоколадови продукти в САЩ.

- Свободният паричен поток се увеличава с 40,4% до 4,1 милиарда швейцарски франка.

- Управлението на портфолиото е изцяло според очакванията. Очаква се продажбата на Nestlé Skin Health да бъде приключена през втората половина на 2019 г. на договорена цена в размер на 10,2 милиарда швейцарски франка. Стратегическият преглед на бизнес Herta продължава и се очаква да приключи в края на 2019 г.

- Очакванията за цялата 2019 г. са потвърдени. Предвижда се органичен ръст на продажбите около 3,5% и марж на оперативната печалба от основна търговска дейност на или над 17,5%. Очаква се увеличение на основната печалба на акция в постоянна валута и на капиталовата ефективност.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИКОНОМИКА:

Все по-близо до отлагане на пълната либерализация на пазара на ток

С гриф "секретно" и "поверително" са договори с еврофинансиране за 60 млн. лв.

Комисията по туризъм одобри промени за по-лесно наемане на чужди сезонни работници

Бивш социален министър се усъмни дали пенсионерите с минимална пенсия не получават и други доходи

Тристранката обсъжда обезщетенията при безработица

"Единственият път за вход на руски газ ще е през България": Илиян Василев за "Турски поток"

Росен Карадимов: Министерството на иновациите и растежа внася стратегията за развитие на ББР

България увеличава вноса на евтини млечни суровини от Украйна

Турският финансов министър: От юни се задава бърз спад на инфлацията

Три компании ще инвестират общо над 100 млн. лв. в Бургас

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com