X
 
 

Старт на хъб, който да учи българският бизнес как да продава в чужбина

425 0
Старт на хъб, който да учи българският бизнес как да продава в чужбина
Снимка: iStock/Guliver
Днес, от 11:00 часа в сградата на иновационен форум "Джон Атанасов" в София Тех Парк ще бъде даден стартът на най-новата инициатива, целяща да развие експортния потенциал на България - Експортен хъб България (Export Hub Bulgaria). Събитието ще отбележи подписването на Споразумението за учредяване на Експортен хъб България и ще бъде открито от министъра на икономиката Емил Караниколов, съобщава БГНЕС.

Целта на инициативата е да осигури необходимото пространство, в което представителите на българските предприятия да получат правилните насоки относно стъпките, които трябва да предприемат, за да продават успешно на международните пазари. Основателите на Експортен хъб България си поставят за цел да развият среда, в която бизнеса, държавата и международната общност с представителство в България да общува, обменя опит и създава нови партньорства.

Борисов отчете рекорд: износ от 28 млрд. лева за 6 месеца

Износ от 28 млрд.лв. за първите шест месеца на годината България не е имала в стопанската си история. Това написа в профила си във Face...

Сред гостите на събитието ще бъдат над 130 посланици, търговски аташета, представители на работодателски организации и двустранни камари и журналисти.

Зад Експортен Хъб България стоят 12 организации, представители на правителствения и частния сектор на Република България – държавни институции, работодателски организации, висши учебни заведения, клъстерни, комуникационни и бизнес организации.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители