Твърдение: Списъкът с кредиторите на КТБ е неверен и незаконен

7534
Твърдение: Списъкът с кредиторите на КТБ е неверен и незаконен
Снимка: БГНЕС

Списъкът с кредиторите на КТБ най-вероятно е неверен и незаконен. Той е внесен и в извънработно време. Това заяви Вера Ахундова, съпредседател на сдружение „Ние, гражданите” пред bTV.

Ахундова посочи, че имало заявления, при които към Фонда за гарантиране на влоговете се искат 39 999.99 лева и сега в списъка с исканията остава по 1 стотинка. Освен това липсвала сумата, която търси Фонда за гарантиране на влоговете (ФГВБ) – преправена е неграмотно от един юрист, заяви Ахундова. Чужденците, които присъстват в списъка, не могат реално да го видят – те нямат електронен списък. Отделно драстично се разминават активите и пасивите на банката – къде са цесиите, попита Ахундова.

От Бареков до Доган - кредиторите търсят и две, и двеста от КТБ

Цветан Василев и свързани с него лица се оказаха във фокуса на новините в медиите, считани за свързани с Делян Пеевски. Както може да с...

Ставаме свидетели на поредна брутална несправедливост. Аз би трябвало да съм в списъка по линията на цесиите, а моето име го няма там. Там ги няма още цесиите, при които цедент е Първа инвестиционна банка (ПИБ), цесиите на „Водстрой”, свързаните с Пеевски, изброи Ахундова. Ние предложихме цесиите да бъдат оспорени, но от ФГВБ няма отговор. Целта беше държавата да си прибере 1 млрд. лева, за да си върне ФГВБ дългът при покриването на депозитите (бел. ред. - ФГВБ имаше около 2,1 млрд. лева наличност за покритие на гарантирани от закона депозити, а трябваха още около 1 млрд. лева), а оттам насетне – всичко вече е усвоено, ограбено, убедена е Ахундова. Тя посочи, че 6,2 млрд. лева са загубените пари от КТБ. Предприятията, които бяха от интерес, са вече взети – вижте само търга за „Техномаркет”. Интересните активи бяха прибрани или с цесия, или с търгове на много ниски цени, заяви тя.

В края на януари тази година, в рамките на мониторинговата схема имаше среща с чужд представител и Иван Искров, заедно с екипа му, на която е показан таен документ и е посочено какво ще се случи с КТБ. Искров не реагира – а сега двама души от екипа му остават в БНБ. Докога ще си мълчим, попита политологът Антон Тодоров.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика