X
 
 

Удължават правомощията на контролиращите бензиностанциите за вредни емисии

1029 0
photo of Удължават правомощията на контролиращите бензиностанциите за вредни емисии
Снимка: Ива Иванова /Аctualno.com
Правомощията на фирмите, проверяващи ефективността на улавяне на бензиновите пари на бензиностанциите, ще бъдат удължени. Това предвижда приетия на първо четене от парламентарната комисия по околна среда проект за промени в Закона за чистотата на атмосферния въздух. Става въпрос за правомощията издавани Български институт по метрология. Регламентират се и случаите, при които ще се прави служебно калибриране на средства за измерване.

С промените в закона ще бъде намалена административната тежест за бизнеса, увери зам.-министърът на околната среда Атанаска Николова. "Държавата намалява броя на документите, които се изискват при кандидатстване за контролна дейност на бензиностанциите, облекчава процедурите за самото кандидатстване, намалява броя на изискваните документи от кандидатите, освен че удължава валидността на документите за оправомощаване", посочи тя.

Пари по ОП "Околна среда" за чист въздух ще има само за много задушаващи се общини

Само ограничен брой общини ще получат средства по програма "Околна среда" т.е. евросредства по тази програма, за да "изчистят" въздуха ...

Новите текстове прецизират разпоредби, свързани с прилагането на законодателството в областта на опазване чистотата на атмосферния въздух. "Редица изисквания към бизнеса, които сега са в различни наредби, с предлаганите промени ще влязат в закона, което също ще облекчи бизнеса", поясни Николова.

Досега не е имало искания от оператори за промяна на нормите за емисии, съобщи още тя.

Промените бяха гласувани без дебат и приети с 12 гласа „за“, нито един „против“ и 4 „въздържал се“.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
Дневен хороскоп за 15 септември

Овен Тази неделя ще бъде разкрито ваше намерение. Ако е било благородно, то няма от какво да се притеснявате. Телец Днес не оставяйте вашата...

Последно в Актуално