Алесандро Занарди и BMW ще участват в „24 часа на Спа“

10182
Алесандро Занарди и BMW ще участват в „24 часа на Спа“

Това не би било „новина“, ако не отчетем факта, че Занарди загуби краката си през 2001 г.

През 2015 г. Алесандро Занарди  и BMW Motorsport ще участват в 24-часовото състезание на „Спа-Франкошамп“, класическата надпревара за издръжливост в Ардените. 67-ото издание на маратона на „Circuit de Spa-Francorchamps“, чиято история започва през 1924 г., ще се състои от 25 до 26 юли 2015 г. Това ще бъде първото участие на Занарди в 24-часово състезание. След като загуби краката си при тежка катастрофа през 2001 г., в периода между 2003 и 2009 година съвместно с BMW Motorsport той успешно участва във FIA European Touring Car Championship (FIA ETCC) и FIA World Touring Car Championship (FIA WTCC). След 4-годишно прекъсване през 2014 г. Занарди се завърна в моторните спортове като пилот на BMW works и участва в Blancpain Sprint Series със специално пригодено за неговите изисквания BMW Z4 GT3. 

BMW пусна първия си сериен Plug-in хибрид

При BMW X5 xDrive40e системната мощност от 230 кВт/ 313 к.с., генерирана от четирицилиндров бензинов двигател с технология BMW TwinPowe...

Участието на „Спа-Франкошамп“, едно от най-реномираните 24-часови състезания, обаче е напълно ново предизвикателство за Занарди и BMW Motorsport: за пръв път Занарди ще споделя кокпита с друг пилот без физически увреждания. Задачата пред инженерите на BMW Motorsport е била да модифицират кокпита на BMW Z4 GT3 така, че смяната на водачите да може да се извърши максимално бързо. По време на спиранията в бокса автомобилът трябва да бъде адаптиран съм различните изисквания на водач с крака и водач без крака. Поради това BMW Motorsport разработиха специални компоненти за подаване на газ, спиране и превключване на предавките. Екипът на Занарди и неговите колеги ще бъде обявен на по-късен етап.

За да се подготви за състезанието за издръжливост, пилотът на BMW ще участва в състезанието Blancpain Endurance Series на Circuit Paul Ricard в Льо Кастеле (Франция), което ще се проведе на 19 и 20 юни. На 24 юни Занарди ще участва в официалните тестове за "24 часа на Спа-Франкошамп". Планирани са и участия в други състезания, но те още не са потвърдени.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com