Барби си има розова кола за 331 000 евро

8881
Барби си има розова кола за 331 000 евро
Снимка: Maserati

Любимката на всички малки момиченца – Барби, си има нова кола, след като италианският производител Maserati и Mattel - компанията за играчки, която прави известната кукла, се обединиха, за да създадат персонализирано Grecale в поразителен нюанс на розово.

Фирмата с тризъбец в емблемата ще произведе само две копия, като първото от тях вече може да бъде закупено в универсалния магазин Neiman Marcus за 331 000 евро по обменния курс. Вторият автомобил ще бъде направен догодина, като тогава ще стане ясна и съдбата му.

Ултра редкият Maserati MC12 Corsa ще ви шашне

Накратко. Болидът е вече на 10 години. Но изглежда извънземно. Между 2004 и 2005 бяха произведени общо 50 бройки, като всяка една бе пр...

На практика целият екстериор на това Grecale е покрит с розова боя, докато цветът Acid Yellow се появява на места като рамката на решетката, предния капак и долната част на задната броня. Като завършек, преливащо покритие добавя ефект на дъгата към каросерията, докато името на Барби се появява на предните калници, а логото на известния герой „B“ е изобразено на С-колоната.

Това Grecale получава и лети джанти с много спици с черно покритие. И за да ги увенчае, тризъбецът на Maserati, който може да се види в центъра, е в цвят Acid Yellow.

Вътре има още повече розови акценти. Този цвят се появява в шевовете в цялата кабина. В допълнение, панелите на вратите и централната конзола също са в ярки тонове. От своя страна емблемата с буквата "B" може да се види на облегалките за глава.

Версията Grecale Barbie надгражда варианта Trophy на първокласния кросоувър. Това означава, че под капака има 3,0-литров V6 битурбо двигател, който произвежда 530 к.с. при 6500 об/мин и 620 Нм максимален въртящ момент. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 3,8 секунди, а максималната скорост е 285 км/ч. Скоростната кутия е 8-степенна ZF, която работи със задвижване на четирите колела с диференциал с ограничено приплъзване на задната ос.

Знаете ли каква е историята на легендарната кукла Барби?

Създателка на най-популярната кукла в историята – Барби, е Рут Хендлър. В средата на 40-те в миналия век, съпрузите Хендлър решил...

При цена от 331 000 евро част от получената при продажбата сума ще отиде за проекта Barbie Dream Gap, който работи с благотворителни организации, за да предостави равни възможности на момичетата. Стандартната версия Grecale Trophy струва 129 200 евро.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТО:

Каква е причината толкова много стартъпи за електромобили да се провалят?

Holiday Mobile: Лидерът на Camping & Caravaning Expo 2024 ни очарова за пореден път

4 мита за бензина, в които мнозина все още вярват

Продажбите на нови автомобили в ЕС падат

Tesla съкращава хиляди служители

Какви глоби плащат автомобилните марки за вредни емисии

Европейските пристанища се превърнаха в паркинги на автомобили

Subaru Crosstrek - верен приятел в приключенията

Какво е нужно за преминаване на технически преглед

Кога автоматичната ръчна спирачка може да бъде опасна

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com