BMW пусна първия си сериен Plug-in хибрид

19103
BMW пусна първия си сериен Plug-in хибрид

При BMW X5 xDrive40e системната мощност от 230 кВт/ 313 к.с., генерирана от четирицилиндров бензинов двигател с технология BMW TwinPower Turbo и синхронен електромотор, е комбинирана със среден разход на гориво от 3,4 до 3,3 литра и комбиниран разход на електроенергия от 15,4 до 15,3 кВтч/100 км. СО2 емисиите са от 78 до 77 г/ км.

 

BMW продължава с рекордните продажби

Марката BMW постига най-висок резултат в историята си за февруари с 131 416 доставени автомобила, което представлява увеличение от 5,2%...

Енергията за интегрирания в осемстепенната трансмисия Steptronic електромотор се осигурява от литиево-йонна батерия, която чрез преобразувател на напрежението захранва и нисковолтовия акумулатор за 12-волтовата бордна мрежа на BMW X5 xDrive40e. За зареждане то може да бъде свързано както с обикновен контакт на електропреносната мрежа, така и с BMW i Wallbox или обществена станция за зареждане. Високоволтовата батерия е монтирана компактно и на особено сигурно при сблъсък място под пода на багажника.

 

Интелигентното управление на хибридното задвижване осигурява оптимизирано по отношение на ефективността взаимодействие между двигателя с вътрешно горене и електромотора, което в същото време може перфектно да бъде адаптирано към предпочитанията на водача. С разположения на средната конзола бутон eDrive водачът може да влияе на режима на работа на хибридното задвижване. При базовата си настройка AUTO eDrive при ускорение или при междинни ускорения двигателят с вътрешно горене получава значително по-осезаема подкрепа от електрическото задвижване, което благодарение на въртящия момент от 250 Нм, който е на разположение още от потеглянето, осигурява особено спонтанно разгръщане на мощността. BMW X5 xDrive40e ускорява от 0 до 100 км/ч за 6,8 секунди. Като алтернатива BMW X5 xDrive40e може да се движи чисто електрически и при нулеви локални емисии в режим MAX eDrive, например в градски условия. При напълно заредена високоволтова батерия максималният пробег в електрически режим е до 31 км, а максималната скорост е ограничена до 120 км/ч. С натискане на бутон може да бъде избран и режимът SAVE Battery, при който зарядът на високоволтовата батерия се запазва или леко се увеличава, например чрез рекуперация. По този начин електрическата енергия може да бъде съхранена за по-късно чисто електрическо шофиране.

BMW пусна първия си ван със 7 места

При компактни външни размери: дължина само 4 556 мм, широчина 1800 мм и височина 1608 мм, новото BMW Серия 2 Гран Турер предлага много ...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com