Брутален Golf GTI за тунинг феста във Вьортерзее

21657
Брутален Golf GTI за тунинг феста във Вьортерзее
Наричат го Design Vision GTI, което не е нищо друго от жестоко напомпан с 503 к.с. Golf GTI.

Днес във Вьортерзее се открива най-големият тунинг фест на Volkswagen, където концернът ще събере погледите не безбройните фенове на компанията с този Design Vision GTI. Концепцията е свалила телесно тегло, но е натрупала колосално количество мускулна маса. Виновникът е под формата на би-турбо 3,0-литров V6, от който са извадени 503 к.с. и 560 Нм въртящ момент, достъпен в диапазона 4000-6000 об/мин, като 500 Нм са на разположение още от 2000 об/мин. Тези нютон метри контролира DSG трансмисия, с чиято помощ лудият GTI спринтира до 100 км/ч за 3,9 секунди и е способен на максилните 300 км/ч.

 

VW работи по 10-степенен автоматик и мощен дизел

Баш шефът на Volkswagen, проф. Мартин Винтеркорн, хвърли светлина върху част от новите технологични разработки, по които работи концерн...

Това са сериоззни параметри, но са и доста далеч от най-лудата интерпретация на тема GTI. През 2007 г. VW направи концепцията GTI W12, която имаше на разположение цели 641 „коня“, но сега от VW твърдят, че тази концепция „ще е по-реалистична“ интерпретация на тема GTI.

Концептът, който „носи харизмата на състезателен автомобил“, е по-къс с 15 мм, по-широк със 71 мм и с 57 мм по-нисък от стандартния GTI. Автомобилът е оборудван с огромни карбоново-керамични спирачни дискове с диаметър 380 мм отпред и 356 мм отзад, които прозират през летите джанти на 20-цоловите колела.

 

Надеждите са, че тази концепция може да даде част от ДНК-то си на бъдещия наточен GTI, който се очаква да се появи по случай 40-годишния юбилей на Golf GTI, както и на евентуална пистава версия на модела.

Супер леко и мощно Audi TT ultra quattro concept

Основното в този автомобил са цифрите. Концепцията, която не е нищо друго от напомпано и олекотено TT S quattro, се задвижва от 2,0-лит...

Сега с нетърпение очакваме и първите официални снимки на автомобила, които ще ви покажем след откриването на феста във Вьортерзее.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com