Ferrari струва 12 млрд. евро според Маркионе

29080
Ferrari струва 12 млрд. евро според Маркионе

Серджо Маркионе, който пое юздите от Лука Кордеро ди Монтедземело, хвърли бомбата, заявявайки, че на пазара Ferrari ще струва 12 млрд. евро.

Анализаторите в индустрията обаче са много далеч от тази цифра. Лука Сифери, редактор в Automotive News казва, че в действителност Ferrari струва приблизително 5 млрд. евро. Той достига до тази цифра, умножавайки по две прихода на компанията от 2,33 млрд. евро, формула, която обикновено се използва за изчисляване стойността на луксозен автомобилен производител.

Ferrari F60 America: 10 бройки за по $3,2 млн.

Проблемът е, че дори да имате парите, няма как да си го купите, тъй като лимитираното изпълнение вече е продадено. А то е резултат от о...

Стюърт Пиърсън от инвеститорската компания Exane Paribas казва, че стойността на Ferrari е 5,5 млрд. евро, докато Кристин Чърч от Barclays Research твърди, че тя е 8,7 млрд. евро. Други изчисления дават Banca Akros's Gabriele Gambarova (7,2 млрд.) и Mediobanca's Massimo Vecchio (между 7,1 и 8,6 млрд. евро).

Според Серджо Маркионе, стойността на Ferrari трябва да се изчислява чрез използване на същата формула, която се прилага за компаниите за луксозни стоки, според която EBITBA се умножава по 9 до 12 пъти (печалба преди лихви, данъци, обезценяване и амортизация). Миналата година Ferrari отчете EBITDA от 650 млн. евро, което би означавало, че компанията струва между 5,85 млрд. и 7,8 млрд. евро, но според прогнозата на Маркионе, EBITDA на Ferrari ще надхвърли 1 млрд. евро, в следствие на което пазарната стойност на компанията ще нарасне на 9-12 млрд. евро.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com