Honda Civic Type R се подготвя на „Нордшлайфе“

51322
Honda Civic Type R се подготвя на „Нордшлайфе“

След кратко затишие европейският hot hatch сегмент отново разцъфтява. Основните играчи имат нови попълнения, а скоро към тях ще се присъединят още два законодателя в сегмента – Megane RS и Honda Civic Type R.

Възраждането на последната чакаме от доста време, но ето че Type R вече е на финалната права към шоурумовете. Снимките, които виждате, са на прототипа, с който компанията е натрупала доста километри на „Нордшлайфе“. В промо видеото, което изпреварва с малко официалния дебют на серийния модел, виждаме Габриеле Таркини, пилот на Honda в WTCC, който тества модела на „Зеления ад“ и обяснява, че Type R и много близо до неговия състезателен Civic.

Адски лек и пъргав. Това е дефиницията на Honda S660

В последно време Honda са доста активни с показването на нови прототипи, като и за предстоящото автомобилно изложение в Токио японците ...

 

Новият Type R споделя купето на стандартния Civic хечбек. Голямото задно крило и четирите ауспуха обаче са гаранция, че никой няма да игнорира този автомобил на пътя. И въпреки това, докато Golf GTI или Focus ST са направени така, че да се харесат на множеството, то новият Type R е грозничък като Subaru. Очевидно пластичната му операция не е извършена от хирург, а от касапин.

 

Знае се какво ще е задвижването. То ще идва от чисто новия 2,0 VTEC TURBO двигател. Той е разработен на база технологията Earth Dreams. За разлика от стария Civic Type R, който разчиташе на атмосферен, 2,0-литров мотор с 200 „коня“, новият агрегат предлага цели 280 к.с., които ще се разпределят с помощта на диференциал с ограничено приплъзване.

Honda Civic Tourer предлага най-големия багажник в класа си

Civic Tourer осигурява изключителна гъвкавост и функционалност с водещо в класа си багажно пространство от 624 л, а при сгънати задни с...

Тази мощност си има оправдание: Honda се е прицелила в рекорда за обиколка на „Нюрбургринг“ на сериен хечбек с предно задвижване, който в момента се държи от Renault Megane RS 265 Trophy.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com