Hyundai-Kia гони над 8 млн. продажби в края на 2014-а

30488
Hyundai-Kia гони над 8 млн. продажби в края на 2014-а

В началото на новото хилядолетие корейският автомобилопроизводител обяви плана си да стигне до осмо място по производство в света. Стигнаха го три години по-рано от предвиденото, при което обявиха нова цел: №5. Това е факт от няколко години. Сега концернът гледа към Топ 3, след като Bloomberg съобщава, че в края на тази година корейците ще продадат над 8 млн. автомобила.

За момента е рано да се говори за лидерските позиции, които си разпределят VW и Toyota. Германският концерн има твърдото намарение да детронира Toyota от автомобилен производител №1 в света. Но докато VW се е устремил към трона, Hyundai и Kia бързат бавно. Те обявиха, че очакват да продадат над 8 млн. автомобила в края на 2014 г. Това се дължи на по-добрите от очакваното продажби в Бразилия, Китай и Индия.

Hyundai показа малко от новия i20

Hyundai разпространи първите официални снимки и малко информация за второто поколение на i20, който ще бъде представен пред публика на ...

В резултат на това, комбинираните продажби на двата бранда ще надскочат планираните в началото на годината 7,86 млн. За първите 10 месеца корейският концерн е реализирал 6,55 млн. продажби. За сравнение, VW е продал 9,73 млн. коли през 2013 г., а лидерът Toyota – 9,98 млн.

Макар и много добри, показателите на Hyundai и Kia са затруднени заради силния вон, от което страда износът. На другия полюс е ситуацията за японските марки, които, заради най-слабата йена в последните седем години, имат отлични условия за износ и печалба.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com