Kia представи новия си луксозен седан

6447
Kia представи новия си луксозен седан
Снимка: Kia K9

Корейският производител Kia представи новото поколение на най-луксозния си модел – седана K9, който на някои пазари е познат като K900 и Quoris. Това е и най-скъпият модел на марката, като официалната му премиера ще се състои на автосалона в Ню Йорк, стартиращ в края на месеца.

Засега корейците са пестеливи на подробности за модела, но все пак уточняват, че той е пораснал на размери. Дълживата му е с 60 мм по-голяма от тази на предишното поколение на седана, като това се е отразила на разстоянието между двете оси и на пространството в салона.

Новата Kia Ceed става хибрид

Корейският производител Kia има намерение частично да електрифицира новото поколение на най-популярния си модел Ceed. Той беше показан ...

Като цяло дизайнът на K9 е променен радикално – формата на предната и задната оптика е напълно нова, като при решетката на радиатора отново се залага на познатата от последните модели на марката нова фирмена концепция „Нос на тигъра”. В основата на седана е платформата, използвана при модела Genesis 90 на Hyundai.

В салона прави впечатление огромния дисплей на информационно-развлекателната система, а за интериора са използвани естествена кожа и елементи от натурално дърво. Осветлението, което има 64 различни оттенъка, може да се командва с жестове на ръцете. Като опции за K9 се предлагат адаптивни амортисьори, адаптивен круиз-контрол и отделни кресла за возещите се отзад пасажери.

Гамата двигатели на седана включва V6 турбомотор с обем 3,3 литра и мощност 370 к.с., който дебютира при Kia Stinger. Има и атмосферен V6 с обем 3,8 литра, развиващ 315 к.с. Топ-версията на модела ще получи 5,0-литров V8 с 425 к.с.

Производителят обещава, че в някои държави – САЩ, Южна Корея и Канада, луксозният седан ще се продава още от май тази година. На останалите ще бъде достъпен през есента. В Kia се надяват, че K9 ще продължи да се възприема като достъпна алтернатива Mercedes-Benz S-Class, BMW 7-Series и Audi А8.

Kia увеличава гамата си спортни модели

Корейският производител Kia ще увели гамата спортни модификации на своите модели. В нея сега влизат Kia pro_cee’d GT, който се пр...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТО:

Експерти посочиха 5 места в колата, където най-често се образува ръжда

Tesla обяви, че търпи огромни загуби

Защо не трябва да пръскате колата си с вода преди да нанесете пяна

Opel Grandland също стана електромобил

Силен скок: До края на годината един от всеки пет автомобила ще бъде електрически

Мoto Morini стъпи на българския пазар

Китайски автомобилен концерн ще произвежда хибриди в Италия

При кои автомобили е опасно резервоарът да се пълни догоре

Може ли да се смесват различни масла в двигателя?

Каква е причината толкова много стартъпи за електромобили да се провалят?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com