Kia разкри напълно новото Rio

4781
Kia разкри напълно новото Rio
Снимка: Kia

Корейският производител Kia разкри цялата информация за четвъртото поколение на хечбека си Rio. Европейската версия на модела ще бъде представена официално на автосалона в Париж, а продажбите ще стартират в началото на 2017 г. На Стария континент автомобилът ще се предлага единствено във версия с 5 врати.

Размерите на новото Rio са дължина от 4065 мм (с 15 мм повече от третата генерация), широчина – 1725 мм (+5 мм), височина – 1450 мм (-5 мм) и разстояние между двете оси от 2580 мм (+10 мм). Минималният обем на багажника е увеличен с 37 литра и вече достига 325 литра.

В интериора на хечбека са използвани материали от по-високо качество, а самият салон е станал по-просторен. Подобрена е и ергономиката, като на централната консола бутоните са много по-малко. Креслата могат да бъдат обвити с черна или сива естествена кожа, както и с изкуствена тъкан в същите цветове. Като опция ще се предлага червено-черна екокожа.

От Kia са категорични, че новото Rio е един от най-безопасните автомобили в класа си, като са убедени, че той ще получи максимална оценка в краш-теста на Euro NCAP. Моделът е оборудван със система за екстремно спиране с функция за разпознаване на пешеходците, 6 въздушни възглавници и система за следене на лентата на движение.

Освен това хечбекът предлага нагряване на седалките и на волана, круиз-контрол, система за безключов достъп до салона, камера за заден ход, датчици за чистачките и фаровете, мултимедиен комплекс с 5-и или 7-инчов сензорен дисплей с поддръжка на Apple CarPlay и Android Auto, както и навигация TomTom.

В Европа четвъртото поколение на Kia Rio ще се продава с 1,0-литров турбодизел T-GDI с мощност 98 или 118 к.с., като се очаква това ще бъде най-търсената модификация. Другите варианта са с бензинови двигатели MPI с обем 1,25 и 1,4 литра, развиващи 82 и 90 к.с. Предлага се и още един дизел с обем 1,4 литра, разполагащ с 69 или 88 к.с.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТО:

Експерти посочиха 5 места в колата, където най-често се образува ръжда

Tesla обяви, че търпи огромни загуби

Защо не трябва да пръскате колата си с вода преди да нанесете пяна

Opel Grandland също стана електромобил

Силен скок: До края на годината един от всеки пет автомобила ще бъде електрически

Мoto Morini стъпи на българския пазар

Китайски автомобилен концерн ще произвежда хибриди в Италия

При кои автомобили е опасно резервоарът да се пълни догоре

Може ли да се смесват различни масла в двигателя?

Каква е причината толкова много стартъпи за електромобили да се провалят?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com