Maserati готвят своя версия на LaFerrari

15503
Maserati готвят своя версия на LaFerrari
Идва наследникът на Maserati MC12.

Когато Ferrari представиха своя Enzo, Maserati създадоха специален суперавтомобил, базиран на него – красивия MC12. Сега се говори, че от Maserati планират нов флагман, базиран на дебютиралия в началото на месеца LaFerrari.

За разлика от новия атлет на „Черните кончета” обаче моделът на Maserati няма да използва хибридна технология. Вместо това фокусът ще бъде върху 6.3-литровия V12 двигател на LaFerrari или върху 3.8-литров V8 агрегат с четири турбокомпресора (като при Quattroporte). Независимо от избора на двигател суперавтомобилът на Maserati със сигурност ще бъде по-бавен от LaFerrari – по същия начин, по който MC12 бе малко по-скромен от Enzo.



Говори се, че новият суперавтомобил ще се предлага само като купе и ще бъде чувствително по-лек от LaFerrari, тъй като ще липсва хибридната технология. Съответно наследникът на МС12 ще бъде двуместен и със специално създадена карбонова каросерия. Шасито, окачването и електрическите системи обаче най-вероятно ще бъдат заимствани от LaFerrari.

На този етап няма информация кога би трябвало да очакваме новия модел на Maserati – най-вероятно ще трябва да почакаме поне до автомобилното изложение в Женева догодина.

LaFerrari: Ето го!

Каквото и да кажа за визията на най-очаквания модел в последната година - ще е недостатъчно. Затова просто няма да я коментирам. Не се ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com