Нова катастрофа с автопилот на Tesla

1452
Нова катастрофа с автопилот на Tesla
Снимка: Tesla

Нова катастрофа с кросовър Tesla Model X, движещ се на автопилот, бе регистрирана в САЩ, съобщава The Detroit News. Инцидентът се е случил в покрайнините на Питсбърг, като автомобилът се е ударил в мантинелата, преминал е през насрещното платно и се е ударил в бетонно блокче край пътя. Електромобилът се е преобърнал, но возещите се в него двама души не са пострадали.

Зад волана на машината е бил известният бизнесмен Алберто Скалионе, собственик на художествена галерия в Детройт. Той е определян като най-големият продавач на картини в света. Заедно с него е пътувал и зет му - Тим Янке. След удара части от автомобила на Скалионе са се разлетели в различни посоки, като една от тях е ударила преминаващо Infiniti G37. То също е катастрофирало, но водачът му не е пострадал.

Според информация на Detroit Free Press инцидентът се дължи на грешка на шофьора на Tesla Model X. Факт е обаче, че по време на аварията електрическият кросовър се е движел в автономен режим. Самият Скалионе е отказал коментар, но полицията разследва инцидента, който се случи само ден, след като Националната асоциация за безопасност на движението (NHTSA) започна проверка на автопилотите на моделите на Tesla Motors.

Разследването на NHTSA е заради друг инцидент, при който загина шофьор на Tesla Model S. Той се удари в камион, докато пътуваше на автопилот. Предварителната проверка ще засегне поне 25 000 автомобила от моделите на производителя на електромобила. От Tesla Motors коментираха, че не се притесняват от разследването на властите и оказват пълно съдействие. И отново посочиха, че водачът носи пълна отговорност за управлението на автомобила, дори когато е включен автономният режим на придвижване.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com