Новият Opel Insignia се появи в пълния си блясък

5262
Новият Opel Insignia се появи в пълния си блясък
Снимка: Vauxhall

Премиерата на второто поколение на Opel Insignia е предвидена за началото на 2017 г., но тези планове явно се промениха. Новата генерация на модела във версия Grand Sport бе официално представена, макар и под друга марка – британската Vauxhall. Тя ще се отличава от модела на Opel единствено по емблемите.

Както се очакваше, новата Insignia ще следва стила, показан от концептуалния модел Opel Monza. Моделът е отслабнал със 175 кг. в сравнение със своя предшественик, въпреки че е с по-големи габарати. Разстоянието между двете оси е увеличено с 92 мм, но пък линията на покрива е снизена с 29 мм, като целта е да се придаде по-спортен външен вид на колата. От компанията обаче гарантират, че в салона ще има достатъчно място над главите на пътниците.

Общата структура на интериора е взаимствана от новия Opel Astra, като размерите все пак са увеличени. Insignia ще се предлага с подгряване на предните и задните седалки, като те ще бъдат оборудвани със система за вентилация и за масаж. Ще има и система за нагряване на предното стъкло, проекционен дисплей, както и мултимедийна система с поддръжка на Apple CarPlay и Android Auto

В оборудването на автомобила са включени още адаптивен круиз-контрол с функция за екстремно спиране, асистент за следене на пътната маркировка, който предупреждава за движещите се в близост превозни средства. Тази функция се включва при паркиране на колата.

За втората генерация на Insignia е създадена напълно нова 8-степенна автоматична скоростна кутия и система за задвижване на четирите колела, в чиято основа са две муфи, които се управляват по електронен път. Те сменят механичния диференциал на задния мост.

Засега не се съобщават двигателите, които ще получи модела, но се очаква сред тях да попадне 1,5-литров бензинов мотор със 163 к.с., който ще се комбинира с 6-степенна механична скоростна кутия. Ще се предлага и 2,0-литров мотор с 247 к.с., като той ще се комбинира със система 4х4 и новата автоматична скоростна кутия.

Новата Opel Insignia Grand Sport освен като Vauxhall ще се предага и като Buick Regal (в САЩ и вероятно в Китай), както и като Holden Commodore (в Австралия).

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТО:

Ford предложи конкурент на Tesla Model Y в Европа

Всички победители в конкурса „Световен автомобил на годината" се оказаха електрически

Защо е опасно да се зарежда автомобил с включен двигател

5 автомобилни компании отказаха да спасят застрашен от фалит производител

Популярна автомобилна компания произведе своя последен дизелов автомобил

Руски производител регистрира търговското име „Волга“

3 неща, които са забранени при поставянето на летни гуми

Audi пенсионира суперколата си

За първи път от 20 години в света има нов лидер по продажби

Вижте как се произвеждат колите на Tesla (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com