Новото MINI пристигна в България

45910
Новото MINI пристигна в България

От 20 до 29 март, от 10:00 до 18:00 часа, MINI очаква своите фенове в Towers Gallery в Sopharma Business Towers, където всеки може да види оригинала на сър Алекс Исигонис, редом до най-новото творение на марката под формата на MINI Cooper S.

 

MINI Clubman Concept е близо до конвейра

По-дълга с 26 см и близо 17 см по-широка от актуалния MINI Clubman, концепцията излъчва сериозна доза елегантност (дължина 4223 мм, шир...

Макар визуално дизайнът да е еволюционен, а не революционен, автомобилът е напълно нов, тъй като в него са внедрени 3500 нови компонента. Дизайнът е много по-изразителен, а размерите на модела са нараснали в абсолютно всяко едно измерение, като дължината е нараснала с малко под 10 см. Увеличените габарити са довели и до увеличение на вътрешното пространство, като багажникът сега е нараснал с цели 51 литра.

ВИЖТЕ НОВОТО MINI COOPER S ПО ВРЕМЕ НА ПРЕДСТАВЯНЕТО МУ ПРЕД МЕДИИТЕ

При въвеждането на пазара на новото MINI през март 2014 г. предлага избор между три напълно нови задвижващи агрегати с технология MINI TwinPower Turbo. Трицилиндровият бензинов двигател на новото MINI Cooper развива максимална мощност от 136 к.с. Четирицилиндровият бензинов двигател на MINI Cooper S развива 192 к.с. Новото MINI Cooper D се задвижва от трицилиндров дизелов двигател с мощност 116 к.с. Нов рекордьор по отношение на ефективността е MINI Cooper D със среден разход на гориво от 3,5 до 3,8 л/ 100 км. Освен това всички модификации на новото MINI отговарят на нормата за вредни емисии EU6.

 

MINI John Cooper Works Concept ще видим в Детройт

Наричат го MINI John Cooper Works Concept, но той не е концепция, а напудрен предсериен модел на на върховия спортист в гамата. Ще го в...

Новата концепция на уредите и управлението комбинира типичната за марката атмосфера на кокпита с оптимизирана функционалност. Скоростта и оборотите, както и други важни за пътуването данни се изобразяват върху оформения по нов начин комбиниран уред на кормилната колона. Характерният централен уред, който опционално може да бъде оборудван с голям до 8,8 инчов цветен дисплей, освен това изобразява и обратните съобщения от активираните чрез MINI Controller на централната конзола функции, същата роля има и цветния LED пръстен за визуална обратна връзка при управлението на множество функции. Освен това новата опция MINI Driving Modes позволява индивидуални настройки на автомобила, като освен настройките на педала на газта и кормилното управление, акустиката на задвижването при MINI Cooper S, както и времето за превключване на автоматичната скоростна кутия се променят и характеристиките на предлагания за пръв път като опция при MINI динамичен контрол на амортисьорите. Освен стандартната настройка MID могат да бъдат активирани и режимите SPORT и GREEN. В комбинация с автоматичната трансмисия в ефективния режим GREEN може да бъде ползвана и функцията безмоторно движение (т.нар. coasting) с отделен от задвижването двигател.

 

Значително е разширена и гамата от опционални асистиращи системи. За новото MINI за пръв път се предлага и издигащ се над кормилната колона Head-Up дисплей, системата Асистент при шофиране (Driving Assistant) включително работещ с камера активен автопилот, предупреждение при опасност от сблъсък и пешеходци, асистент за дългите светлини и разпознаване на пътни знаци, както и асистент при паркиране и камера за обратно виждане.

Фотография: Христо Петров

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com