Окончателната визия на Maserati Ghibli

28587
Окончателната визия на Maserati Ghibli
Седанът Ghibli предлага супер луксозен интериор, но трябва да разберем цената му, за да видим дали ще е конкурентен на голямата немска тройка.

Дебютът на новия луксозен седан Maserati Ghibli ще се състои на изложението в Шанхай (20 април), но вече се появиха първите „изтекли“ официалните снимки на автомобила в autoforum.cz. Автомобилът влиза в силно конкурентен сегмент и е първият, създаден с намерението да се продава в голям тираж. Остава да разберем каква ще е цената му, за да придобием някаква представа дали предварителните намерения имат потенциал да се реализират. Иначе Ghibli ще се конкурира с Audi A6, Mercedes-Benz E-Class, BMW 5-Series, Jaguar XF, Infiniti M и Lexus IS, като стоповете на Ghibli подозрително много приличат на тези на последния споменат конкурент. Отпред дизайнът на Maserati следва характерния за марката стил и този на Quattroporte, като тук съществената разлика е във формата на бронята.


Прилики с Quattroporte се откриват и в интериора, където до голяма степен приборният панел, воланът и тунелът между предните седалки (в комплект със скоростния лост и подлакътника) преповтарят тези от лимузината. Дизайнът на централната конзола и въздуховодите обаче са нови.


По-ранната информация за Ghibli подсказваше, че той ще споделя една платформа с Chrysler 300C и Dodge Charger. Очаква се за задвижването да се грижат 3,0-литров V6 с 385 к.с., както и 3,8-литров битурбо мотор с 480 к.с. За пръв път в историята модел на Maserati ще се задвижва от дизелов двигател - отново 3,0-литров. Осемстепенна трансмисия ще предава мощността към задните колела или към новата опционна Q4 система за задвижване на четирите колела.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com