Представиха MINI Paceman у нас

15289
Представиха MINI Paceman у нас
Снощи, в „Камор Ауто“, дилър на BMW и MINI в България, официално бе представен седмият член в MINI-семейството.

MINI Paceman е първото Sports Activity Coupé в премиум сегмента на малките и компактни автомобили. С две врати, голям заден капак, както и две пълноценни отделни седалки отзад седмият модел на семейството на MINI добавя нови целеви групи към феновете на най-щурото автомобилно семейство.

За пръв път в света: бекфлип с MINI

Веднага се налага уточнението, че бекфлип означава превъртане назад във въздуха. Ако това беше мотоциклет – нямаше да учудим нико...

В екстериора най-силно впечатления прави типичният за купе снижаващ се назад покрив, но голямата новост са монтираните за пръв път при MINI хоризонтални задни светлини.

MINI Paceman е целенасочено конструиран като автомобил с четири места. Серийното оборудване включва спортни седалки за водача и пътника до него. Двете единични седалки отзад предлагат много простор за раменете и главите, изключителна странична опора и забележителен комфорт. Издигащият се високо нагоре заден капак на MINI Paceman и ниският товарен ръб позволяват комфортно ползване на вместимостта на багажника. Тя е 330 литра и чрез сгъване на облегалките на задните седалки може да бъде увеличена до 1080 литра.

При въвеждането на пазара на MINI Paceman ще се предлага избор между четири мощни и ефективни бензинови и дизелови двигателя. Гамата включва MINI Cooper D Paceman (112 к.с.), MINI Cooper Paceman (122 к.с.), MINI Cooper SD Paceman (143 к.с.) и MINI Cooper S Paceman (184 к.с.). По-късно гамата от модели ще бъде допълнена от MINI John Cooper Works Paceman. Освен това след MINI Countryman това Sports Activity Coupé е вторият модел на марката, който опционално може да бъде оборудван със системата за двойно задвижване ALL4.

MINI John Cooper Works Countryman: Gangsta’s Paradise (тест драйв)

За мнозина Countryman бе отговор на молбите им с отправен към небето взор. За други – анатемосан автомобил, потъпкал всичко свято...

Фотография: Христо Петров

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com