Rolls-Royce създаде най-тихия и най-луксозен автомобил

22030
Rolls-Royce създаде най-тихия и най-луксозен автомобил
Снимка: Rolls-Royce

Британският производител Rolls-Royce официално показа новото поколение на модела си Phantom, който според компанията е най-тихият автомобил на света. Освен това лимузината ще се опита да си върне и титлата „най-луксозен модел на планетата”, която притежаваше седмата генерация на седана.

В основата на новия Phanthom е изцяло алуминиево шаси, което бе наречено „Архитектура на лукса”. Платформата е универсална, като ще бъде използвана и за всички бъдещи модели на марката, които се разработват в момента. В това число влиза и първият всъдеход на Rolls-Royce, който ще се казва Culinan.

Rolls-Royce разкри конструкцията на най-добрия автомобил в света

Британският производител Rolls-Royce показа снимки на нова алуминиева конструкция, на който ще бъде изградено осмото поколение на модел...

Благодарение на новата архитектура, седанът е по-лек от своя предшественик, но същевременно е и по-здрав. Автомобилът разполага с пневматично окачване със специални камери. С тяхна помощ при скорост до 100 км/ч електрониката сама може да променя настройките на шасито за по-комфортно пътуване.

Самото шаси е със завиващи задни колела, което значително подобрява управляемостта на автомобила. Използвана е и специална система за шумоизолация на салона, включваща 130 кг. пяна и лаково покритие на каросерията. Седанът е получил и разработени за него 22-цолови джанти, които също осигуряват по-висок комфорт на пътя.

Досегашния атмосферен двигател на флагмана на Rolls-Royce отстъпва място на 6,75-литров V12 с две турбини. Мощността на мотора е 571 к.с. и 900 Нм, като той работи в комбинация с 8-степенна автоматична скоростна кутия ZF. Динамичните характеристики не се събощават, но от компанията са категорични, че за Phanthom е далеч по-важно да осигурява лукс и комфорт на возещите се.

Салонът на лимузината също е на високо ниво. Зад закаленото предно стъкло са поставени цифрови прибори, 12,3-инчов дисплей на мултимедийната система, както и аналогов часовник. Задните седалки предлагат голям брой възможности за персонализация, като дори имат вариант, при който се превръщат в кресла, удобни за сън.

Най-скъпите автомобили, които се продават в Европа

Европа е най-малкият континент в света, но въпреки това си остава един от най-важните пазари за автомобилните производители. И няма как...

Новият Phantom е най технологичният Rolls-Royce в историята на марката. Той разполага с лазерни фарове, осветяващи на разстояние до 600 метра, система за кръгов обзор, адаптивен круиз-контрол, редица системи за безопасност, проекционен дисплей, интернет и навигация.

Цената на лимузината обаче също е доста сериозна – минимум 520 000 долара. Първите бройки ще бъдат доставени на клиентите през есента на тази година.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТО:

Експерти посочиха 5 места в колата, където най-често се образува ръжда

Tesla обяви, че търпи огромни загуби

Защо не трябва да пръскате колата си с вода преди да нанесете пяна

Opel Grandland също стана електромобил

Силен скок: До края на годината един от всеки пет автомобила ще бъде електрически

Мoto Morini стъпи на българския пазар

Китайски автомобилен концерн ще произвежда хибриди в Италия

При кои автомобили е опасно резервоарът да се пълни догоре

Може ли да се смесват различни масла в двигателя?

Каква е причината толкова много стартъпи за електромобили да се провалят?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com