Шеф-дизайнерът на Audi поема Giugiaro

36125
Шеф-дизайнерът на Audi поема Giugiaro

Волфганг Егер, досегашният шеф на дизайна на Audi, поема дизайна на ателиате Italdesign Giugiaro, което от 2010 г. принадлежи на концерна Volkswagen.

Егер е отговорен за екстериора на Audi и Lamborghini от 2007 г., а преди да поеме този пост е творил върху Alfa Romeo и Lancia. През ноември 2012 г. Егер измени фирмената стилистики на моделите Audi, заявявайки желанието си да увеличи визуалната разлика между базовите и наточените модификации S и RS, както и между компактните и големите модели.

Audi готви нов кросоувър-концепт за Детройт

Когато Audi лансира Q7 казаха, че най-после имат перфектното возило за своята quattro система. Но вече мина ужасно дълго време, през ко...

Приемник на Егер ще стане Марк Лихте, който е отговорен за външността на VW Golf VII. От 1 януари в дизайнерския отдел на Audi ще настъпи още една сериозна рокада: Ахим Бадштуебнер, който ръководеше екипа за екстериорен дизайн, преминава на аналогичен пост в... Mercedes-Benz. Това са сериозни рокади, като дори изглежда, че Ахим може и да е по-голямата загуба за компанията.

Ателието Giugiaro премина под шапката на VW през май 2010 г., когато концерта изкупи 90,1% от акциите на италианците. Останалата част от ценните книжа принадлежи на семейство Джуджаро.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com