Специален Mercedes-Benz E63 AMG предизвиква Bugatti

11181
Специален Mercedes-Benz E63 AMG предизвиква Bugatti
Снимка: Posaidon

Германското ателие за тунинг Poseidon подготви най-мощната версия на седана Mercedes-Benz E63 AMG, като автомобилът е преработен както технически, така и визуално. Под капака му е поставен най-мощният в историята на модела E63 задвиващ силов агрегат, който след намесата на тунинг-експерите позволява на машината да се бори дори с новото Bugatti Chiron.

Стандартният 5,5-литров туин-турбо V8 мотор развива 557 к.с., но след доработката мощността му е скочила до 1020 к.с., а максималният въртящ момент достига 1400 Нм. За целта инженерите от ателието са сменили турбините и интеркулера с по-големи, поставили са междуосеви блокировки на диференциала и са препрограмили електронното управление на двигателя. Нормалната 7-степенна скоростна кутия не би се справил с почти двойното увеличение на мощността и затова е преработена.

За да се намали теглого на автомобила, експертите от Poseidon са премахнали задните седалки заедно с вътрешността на вратите. Предните кресла са заменени с по-леки. Олекотяването се дължи и на използването на карбон в каросерията. От този материал са капакът, дифузьорът, спойлерът, корпусите на огледалата, долната част на предната броня и въздухозаборниците. Карбонова е и обвивката на мотора.

Наличието на 1200 к.с. и намаляването на тежестта са подобрили значително и динамиката на седана, който е получил името Posaidon RS850+. Машината ускорява от 0 до 100 км/ч за 2,8 секунди, а максималната скорост е 368 км/ч. За сравнение стандартният седан E63 AMG ускорява от 0 до 100 км/ч за 4,2 секунди.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com