Tesla спря производство в Германия

2280
Tesla спря производство в Германия
Снимка: Tesla

Заводът на Tesla край Берлин ще спре работа за две седмици, като паузата ще бъде използвана, за да усъвършенстват производствените процеси. Целта е те да се извършват по-бързо, съобщават медиите в Германия.

Според в. Bild, фабриката се бори с три постоянни проблема - по-дълго от очакваното време за производство, липса на квалифицирани работници и проблеми с осигуряването на качеството, които изискват скъпа преработка на превозни средства, които вече са слезли от поточната линия .

Докато Tesla Cybertruck се бави, конкурентите се увеличават

Tesla беше първият голям производител, който обяви намерението си да превърне популярните американски пикапи. Минаха година, но шумно р...

През миналия месец заводът успя да постигне 1000 произведени превозни средства на седмица, което е около една десета от това, което фабриката може да произведе, след като достигне пълния си капацитет. Предприятието ще заработи след средата на юли с по-бързи темпове, след като бъдат завършени модификациите за подобряване на производителността на работните станции. След това се очаква заводът да премине от двусменен режим на работа на три денонощни.

Временното спиране не е свързано с факта, че германският автомобилен регулатор призова Tesla да изтегли повече от 59 000 свои електромобили по цял свят зарази технически проблем в аварийната система. То обаче идва в доста чувствителен момент, тъй като главният изпълнителен директор Илон Мъск наскоро нарече завода „гигантска пещ за пари“, която в момента струва на компанията милиарди.

Tesla има и проблеми в Китай, където компанията записа сериозен спад на продажбите за първи път след пускането на Model Y. Според отчета за второто тримесечие във фабриката в Шанхай са произведени 254 700 превозни средства по-малко, като това се дължи на факта, че китайските здравни власти ограничиха производството в завода в Шанхай за седмици, за да се борят с местно огнище на COVID.

В изявлението си компанията се опита да успокои акционерите, като каза, че производството е достигнало рекорден месечен връх през юни. Това предполага ниво от около 105 000 превозни средства или повече.

Как Tesla планира да вдигне цената си и защо номерът може и да не проработи?

През последните години, когато дадена компания обяви, че предприема сплит (разделяне) на акциите, Уолстрийт моментално се разтърсва. Ко...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТО:

Каква е причината толкова много стартъпи за електромобили да се провалят?

Holiday Mobile: Лидерът на Camping & Caravaning Expo 2024 ни очарова за пореден път

4 мита за бензина, в които мнозина все още вярват

Продажбите на нови автомобили в ЕС падат

Tesla съкращава хиляди служители

Какви глоби плащат автомобилните марки за вредни емисии

Европейските пристанища се превърнаха в паркинги на автомобили

Subaru Crosstrek - верен приятел в приключенията

Какво е нужно за преминаване на технически преглед

Кога автоматичната ръчна спирачка може да бъде опасна

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com