Това е новият Mercedes-Benz C-Class

79796
Снимки:

Успешната история на C-Class трябва да бъде продължена от този нов модел, който поема щафетата от представения през 2007 г. автомобил. Това няма да е никак лесно, тъй като от досегашното поколение на С-класата са реализирани 2,4 млн. продажби до момента. Новият модел обаче има изключително много активи в своя полза, които да му помогнат да надхвърли пазарния успех на своя предшественик.

 

Правят пет бройки AMG Vision Gran Turismo

Mercedes-Benz AMG Vision Gran Turismo, създаден за дигиталната атака на Gran Turismo 6, ще бъде направен в ограничена серия от 5 бройки...

Новият C-Class е значително нараснал, за да отговори на нарастващата средна височина на хората. С увеличена с 80 мм колесна база (2840 мм) спрямо предшественика, новият модел е с 95 мм по-дълъг (4686) и 44 мм по-широк (1810). Увеличените размери са в полза най-вече за пътниците на задните места, които вече ще пътуват в още по-голям комфорт. Новият модел превъзхожда предишния и по отношение на обема на багажника, който сега е 480 литра.

 

Три са различните предни маски и нива на оборудване. Линията AVANTGARDE интерпретира C-Class като спортен седан (а голямата звезда е позиционирана по средата на радиаторната решетка), линията EXCLUSIVE поставя ударение върху класата и лукса (емблемата е върху капака), докато линия AMG оставя традиционния си откроим спортен характер. Най-общо казано, новият C-Class е с интерпретация на предница на Е-класата и задница на S-Class.

 

Новият автомобил използва хибридна стоманено-алуминиева конструкция, като делът на алиминият вече достига почти 50% спрямо 10%, колкото беше в предходното поколение. Благодарение на това, теглото на новия C-Class е редуцирано с до 100 кг. Сериозно внимание дизайнерите са отделили на аеродинамиката, достигайки до коефицианет на челно въздушно съпротивление от 0,24. Това, в комбинация с намаленото тегло, е довело да намаляването на средния разход на гориво с до 20%.

Mercedes GLA A45 AMG изглежда пленяващо

Зад цялото име се мъдри и едно concept, но да не се залъгваме: автомобилът е предсериен модел, от който ще бъдат свалени някои „н...

 

При лансирането си моделът ще се предлага с дизелов C 220 BlueTEC (2,2-литров със 170 к.с.) и два бензина - C 180 (1,6-литров със 156 к.с.) и C 200 (2,0-литров със 184 к.с.).

Скоро след това гамата ще се разшири с 1,6-литров турбодизел, който ще се предлага в две версии със 115 и 136 к.с. Познатият 2,2-литров, 4-цилиндров двигател ще се предлага със 115 и 204 к.с., докато C 220 BlueTEC ще се предлага във версия със 170 к.с. като BlueEFFICIENCY Edition.

Ще се предлагат и пет 4-цилиндрови бензинови мотора, чиято мощност ще варира от 156 до 238 к.с. На по-късен етап ще се появи и супер якият „шестак“ с 333 к.с.

Цените на новата С-класа в Германия започват от 33 558 евро.

Казваме сбогом на SLS AMG с GT Final Edition

Mercedes-Benz спира производството на SLS AMG, но не и без подобаващо сбогуване. То идва под формата на 350 бройки GT Final Edition, ко...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com