X
 
 

Toyota ще прави хибриден пикап

2738 0
photo of Toyota ще прави хибриден пикап
Снимка: Toyota
Японският произодител Toyota смята да разшири присъствието си най-вече на пазара в САЩ, като предложи хибриден пикап. Това обяви вицепрезидентът на американското подразделение на компанията Ед Лаукс, цитиран от Automotive News. Крайното решение все още не е взето, но подобен модел почти сигурно ще се появи на пазара, тъй като ще помогне за покриване на новите екологични изисквания.

В момента в хибридни версии се предлагат близнаците Chevrolet Silverado и GMC Sierra, които всъщност представляват един и същ пикап, продаван под различни марки. При тях обаче електрификацията е минимална – допълнителният мотор генератор дава само 20 к.с., а капацитетът на литиево-йонните батерии е едва 0,45 кВт/ч. До края на десетилетието се очаква хибридна версия на Ford F-150 и в Toyota, където имат огромен опит в направата хибриди, искат да се възползват от тази ниша на пазара.

Toyota и Mazda ще правят заедно електромобили

Японските компании Mazda и Toyota подписаха споразумение за сътрудничесство, което предвижда съвместно развитие на иновационни технолог...

Почти сигурно, хибридна версия ще получи следващото поколение на Toyota Tundra, чиято премиера ще бъде скоро. Сегашната генерация на модела навършва 10 години през ноември и се нуждае от заместник. Той ще бъде изграден на нова платформа, която ще е използва за всъдеходите Sequoia и 4Runner, ползващи се с популярност в САЩ. А като се добави, че 4Runner използва шасито на Land Cruser Prado, става ясно, че и следващото поколение на този модел ще бъде на същата архитектура.

Появата на хибридни версии ще подобри позициите на американски пазар на пълноразмерните пикапи. В момента там японците изостават сериозно През 2016 г. от Tundra бяха продадени 115 000 бройки, докато от Ford F-150 – повече от 820 000.

 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители