Варненският дилър на MINI стана на две години

43260
Варненският дилър на MINI стана на две години

Автосалонът на MINI във Варна отбелязва две години от старта на дейността си. Точно пет години след отварянето на автосалона на BMW в морската столица, на 16 ноември 2012 г., Варна Карс посреща за първи път клиенти в самостоятелен автосалон на MINI в града. Така Варна става вторият MINI град в България, но който се падат 30-40% от общите продажби на MINI в България. Рожденият ден отпразнувахме със страхотен тест драйв на цялата гама на MINI, за която ще разкажа съвсем скоро.

 

MINI Urban Thrill

Aвтомобилите MINI се чувстват прекрасно навсякъде, но две са местата, които карат сърцата им да бият лудо – градския трафик на ко...

Търговската площ на дилърството е 182 кв. м. То отговаря на последните стандарти на марката за външен вид и функционалност. Автосалонът на MINI предлага пълен набор от услуги – продажба на нови автомобили, механичен сервиз, който покрива изискванията за три работни места и авторепаратура, склад, зона за обслужване на клиенти и продажба на аксесоари и резервни части.

Създаването на второ дилърство в България отразява повишената популярност на марката в България, както и развитието и обогатяване на моделната й гама до седем модела (към момента на откриване на автосалона), които посрещат изискванията на много по-голяма аудитория.

 

 „Историята на MINI и Варна Карс започва дълго преди създаването на самостоятелен автосалон. Първият продаден MINI автомобил бе MINI Cooper S още през 2004 г., тогава, като част от ангажиментите ни за продажба на автомобили BMW. И до днес поддържаме контакти със собственика му, който едва тази година го замени с новото MINI с три варти”, коментира Явор Чорбаджев, управител на Варна Карс и допълва: „MINI е космополитен бранд, жизнен, отворен и екстровертен, много свързан с културата и дизайна. Това са характеристики, които вярно описват Варна като град и начин на живот. Затова и Варна Карс, като фирма, винаги е отчитала потенциала за развитие на марката в нашия град. Това се потвърждаваше и от опита ни като оторизиран сервиз на марката, какъвто сме от октомври 2009 г. Затова, макар и в трудни за автомобилния бизнес в страната години, инвестирахме в разширяването на нашия комплекс до покриване на критериите за официален дилър на MINI. Опита от изминалите две години доказва, че вярата ни в потенциала на MINI във Варна е оправдана,” коментира г-н Явор Чорбаджиев, Управител на Варна Карс.

MINI празнува 55 години

Когато на 18 август 1959 г. първите произведени в Бирмингам класически автомобил Mini се появяват на пазара, никой не предполага, че в ...

 

Варна Карс е започва дейността си през 2002 г., като търговски партньор на вносителя на BMW по това време - Дару Кар. Договорите за представителство на фирмата са продължени и след смяната на вносителя с Камор Ауто през февруари 2004 г. и създаването на представителство на BMW AG през юли 2007 г.

От октомври 2008 г. Варна Карс е сервизен партньор  на марката MINI, а от  октомври 2012 г. има договор за продажба на нови автомобили.

Фирмата разполага с механичен автосалон и авторепаратура обслужва и двете марки. Към днешна дата във Варна Карс работят 46 души, повечето от които са сертифицирани от BMW Group по съответните специалности.

MINI Coooper S: От Mini до MINI (тест-драйв)

Новото MINI се сдоби с нова външност, заложи на значителни промени в интериора, под предния капак и на ново шаси, добави и малко килогр...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com